Tahina (Sesampasta)
(1/2) > >>
Nora:
Jag undrar om någon här är vana att använda Tahina och kan ge lite tips kring allt vad den kan användas till?

Tack på förhand, tänker köpa ett spann i morgon, jag vet att den kan användas till panering och bl.a. i Hoummus, men vill gärna ha flera tips  :smile:
Lisbeth:
Googla på Tahini så får du massor av tips
Corny:
En spann tahini???  :confused3: Det låter väldigt mycket! Till hummus går det åt ca en matsked, om man gör en sats på ca 300 gr kikärter. Dessutom håller det sig inte jättelänge, så om du inte använder mängder, skulle jag nog rekommendera att börja med en liten burk...
Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med några recept, men kolla in det libanesiska och persiska köket. Där brukar man använda en hel del tahini. Lycka till!  :lol:
Nora:
Jag googlade och hittade ett recept på lagom mängd Tahini så då behöver jag inte köpa den färdig:)

½ dl skalade sesamfrön
½ dl oskalade sesamfrön
Olivolja (jag tänker testa med rapsolja eftersom jag inte tål olivolja så bra ..  exem  :sad: )
~
Färskpressad citron
Havssalt
~
Mixa i mixer ... smaka av med salt och citron ..

Jag hittade mest fiskrecept då jag googlade, men man kan ju experimentera själv och komponera ihop recept förstås, tack endå för svaren.
Corny:
Det ska jag också testa att göra! Låter mycket godare än det man köper i affärerna!  :lol: Rapsolja går säkert utmärkt att använda. Man använder ju bara fettet för konsistensen ändå...
Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida