Blodpudding |
(1/7) > >> |
hemul: För älskare av denna rätt kanske det finns hopp. Kollar fortfarande på River Cottage och nu håller de på att göra traditionell "black pudding", blodpudding alltså. Receptet är som följande: För varje 2 l grisblod tag 500 g späck, 250 g lök, 2 rågade msk havregryn, 1/2 l tjock grädde, salt och diverse kryddor. De häller smeten i korvskinn och den är verkligen rinnig. Inte mycket kolisar i det där inte, mer än det som är i blodet. Är det nån har några liter grisblod över och vill testa, så hojta till bara så skriver jag ner fullständiga anvisningar. :wave: |
Corny: Hade jag haft möjlighet, så hade jag gärna gjort egen blodpudding! Efter att ha hört om vad som finns i köpeblodpuddingen, vill jag inte gärna äta det! |
hemul: Varför har du inte möjlighet? :jump_smoke: Titta, så här ser den ut när den är kokt. Visst ser den ut som vår innan den är stekt? De äter den sådär, men jag skulle nog vilja steka min. |
Corny: Jag har ju inte direkt fri tillgång till grisblod... Black pudding ser MYCKET godare ut än blodpudding! Vet inte vad det är. Kanske att det är hela fläskbitar i? :blink: |
hemul: Späckbitar! Det var det i vår också förr. Blod kan man beställa i charken! :devil: |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |