Italian Cream Soda
(1/2) > >>
hemul:
Det här låter helskumt med ser ju helgott ut!





Italian Crean Soda
med rostade jordgubbar

4 portioner (häh  :huh:)

250 g färska jordgubbar3 msk vatten2 tsk balsamvinäger4 msk flytande honung1 krm vaniljpulver4 dl kolsyrat vatten1½ dl vispgräddekrossad is eller isbitar
1. Värm ugnen till 200 °. Skiva jordgubbarna i en ugnsform med vatten, vinäger, honung och vanilj. Blanda lite och sprid ut. Grädda 20 min eller tills jordgubbarna är mjuka. Låt svalna.

2. Mixa jordgubbarna och saften som bildats slätt. Ställ kallt 30 minuter.

3. Häll 3 msk jordgubbssmet och lite krossad is i varje glas. Tillsätt 1 dl kolsyrat vatten och toppa med 2 msk vispad grädde. Rör om precis före serveringen.


4 msk honung tycker jag låter sliskigt, så tar man så det blir lagom sött blir det nog low carb automatiskt.

Receptet är från senaste numret av Hemköps tidning Hemlagat
Mynlen:
men skär sig inte grädden pga kolsyrade vattnet? värt att testa någon gång förresten!
hemul:
Tror inte det. När jag var liten var det poppis med glassdrinkar, kommer inte ihåg vad det hette, inte milk shake, nåt annat. Man la i varje fall stora bitar glass i ett glas, slog på fruktsoda varpå det började bubbla och skumma och så hade man grädde på toppen. Det var apgott!
ursprungsliv:
Float?

Såg smarrigt ut!!!
hemul:
Nä, det var något svenskt på den tiden. Kanske bara glassdrink helt enkelt.
Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida