Kålrotsgratäng |
(1/1) |
Bookia: KÅLROTSGRATÄNG 1 kålrot, ca 500gr 1 stor purjolök, alt 2 mindre 5dl vispgrädde, 40% örtsalt peppar provencalsk kryddblandning 1. Skala bort allt grönt från kålroten o skär kålroten i små tunna stavar. 2. Skölj ordentligt igenom bladen från purjon o skär allt i remsor o slantar (även den gröna delen) 3. I en stor o ordentligt smord form, varva kålrot och purjolök. Mellan varven, krydda med örtsalt, peppar och provencalsk kryddblandning. 4. Häll över vispgrädden o pressa ner grönsakerna så att allt täcks. 5. Grädda ca 1h på 200grader. Varningt utfärdas. Detta är ruskigt gott o kan säkert trigga igång många, då det blir rätt så sött. Gott i små mängder som tillbehör till kött. |
Affe: Citat från: Bookia skrivet 2008.01.21 - 11:47:34 KÅLROTSGRATÄNG 1 kålrot, ca 500gr 1 stor purjolök, alt 2 mindre 5dl vispgrädde, 40% örtsalt peppar provencalsk kryddblandning 1. Skala bort allt grönt från kålroten o skär kålroten i små tunna stavar. 2. Skölj ordentligt igenom bladen från purjon o skär allt i remsor o slantar (även den gröna delen) 3. I en stor o ordentligt smord form, varva kålrot och purjolök. Mellan varven, krydda med örtsalt, peppar och provencalsk kryddblandning. 4. Häll över vispgrädden o pressa ner grönsakerna så att allt täcks. 5. Grädda ca 1h på 200grader. Varningt utfärdas. Detta är ruskigt gott o kan säkert trigga igång många, då det blir rätt så sött. Gott i små mängder som tillbehör till kött. Hmmmm verkar innehålla många kolisar eller???? Låter busgott.. Affe |
Bookia: Den innehåller ca 40-50gr kolhydrater totalt. Jag gör detta i en form som ger mig 8 portioner, vilket blir 5-6,5g kolhydrater per portion. Det är lagom om man inte är jättestrikt, men måste man köra fakirkost så är denna rätt utesluten. Men god är den, så otroligt god. :drool: |
hemul: Kålrot innehåller 0.6 g mer kolhydrater än vitkål och det tycks ju det flesta äta obegränsat av. :tongue: |
Navigering |
Meddelandeindex |