Fetbobbas Forum

Recept => Fisk och skaldjur => Ämnet startat av: Bookia skrivet 2009.05.24 - 13:49:17



Titel: Röd fiskgryta
Skrivet av: Bookia skrivet 2009.05.24 - 13:49:17
Jag började få slut på matlådor, så jag körde Kajsa Warg principen och fick till en fenomenal fiskgryta. Nedan står exakta mängder av det jag använde, och receptet kan såklart modifieras efter behag.

57g rödlök (1 medelstor)
5g vitlök (3 klyftor)
400g torsk (ekologisk)
140gr laxfilé
400g körsbärstomater i konserv (märket Mutti)
425g broccoli (Icas ekologiska)
90g kokosolja (ekologisk)
2 msk fryst hackad dill
2 msk fryst hackad gräslök
1-2msk hummerfond på flaska

Skär alt hacka löken och vitlöken. Värm upp oljan på medelvärme och lägg när lök. Låt stekas par minuter.
Vänd ner hela konserven med tomater, dill, gräslök och hummerfond. Salta och peppra.
Skär ner broccolibuketterna i mindre bitar och häll i. Låt det hela puttra ca 10min på medelvärme.
Skär/klipp fisken i lagom stora bitar och vänd ner i grytan. Sänk värmen till 2an och låt puttra 5-10 min.
Smaka av ifall det behövs mer fond eller kryddor.
Njut.

För mig gav hela grytan 5 matlådor. Per låda blir näringsinnehållet:

23g proteiner          
8g kolhydrater
22g fett   


Titel: SV: Röd fiskgryta
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.06.29 - 04:09:10
den där lät god!  :dribble:

jag som inte normalt tycker om fisk :redface: .. men denna tänker jag prova!  :nod-yes: