Broccolimos
(1/2) > >>
Annapanna:
Här kommer då mitt första receptinlägg på denna sida  :smile:

I min familj är blomkålsmos ingen favvo (utom hos mig ) så jag fick hitta på nåt annat    :whink:

Broccolimos
1 påse frusen broccoli (från Netto, kommer inte ihåg hur mycket det är i 700 g kanske?)
En halv grönsaksbuljongtärning
En liten gul lök
En knippa persilja (eller frusen)
En halv till en burk creme fraiche
Salt och peppar
Smör

Koka broccolin medans du fräser hackad lök i en annan gryta i smör. Häll i creme fraiche, grönsaksbuljong och hackad persilja i lökfräset och låt koka upp. Hacka den mjuka broccolin grovt och släng ner i creme fraiche röran, vänd runt och mixa ihop med stavmixer. Ta gärna i lite extra smör eller späd med mer creme fraiche om du tycker att moset är för tjockt. Salta och peppra.
Jättegott till korv tex eller fisk    :eating:
Fjällmor:
 :clapping:

mums!

Även min familj är galna i broccoli!

När jag har tid gör jag lyxmoset:

http://web.mac.com/fjallmor/Webbplats/Blogg/Poster/2009/1/13_Gr%C3%B6nsaksmos_p%C3%A5_v%C3%A5rt_vis.html

När jag har brått gör jag smörstompad broccoli
Annapanna:
Åh, måste jag testa låter ju smaskens  :drool:
Ekub:
Har faktiskt funderat över broccolimos men aldrig provat, broccoli går ju faktiskt hem mer hos mannen än blomkål. Jag älskar blomkål  :inlove: Broccoli får också ett hjärta, älskar broccoli med  :inlove: Yummie!
/LO:
Låter gott :lick:, men varför fryst och inte färsk broccoli? och varför buljongtärning?
Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida