Broccolimos |
(1/2) > >> |
Annapanna: Här kommer då mitt första receptinlägg på denna sida :smile: I min familj är blomkålsmos ingen favvo (utom hos mig ) så jag fick hitta på nåt annat :whink: Broccolimos 1 påse frusen broccoli (från Netto, kommer inte ihåg hur mycket det är i 700 g kanske?) En halv grönsaksbuljongtärning En liten gul lök En knippa persilja (eller frusen) En halv till en burk creme fraiche Salt och peppar Smör Koka broccolin medans du fräser hackad lök i en annan gryta i smör. Häll i creme fraiche, grönsaksbuljong och hackad persilja i lökfräset och låt koka upp. Hacka den mjuka broccolin grovt och släng ner i creme fraiche röran, vänd runt och mixa ihop med stavmixer. Ta gärna i lite extra smör eller späd med mer creme fraiche om du tycker att moset är för tjockt. Salta och peppra. Jättegott till korv tex eller fisk :eating: |
Fjällmor: :clapping: mums! Även min familj är galna i broccoli! När jag har tid gör jag lyxmoset: http://web.mac.com/fjallmor/Webbplats/Blogg/Poster/2009/1/13_Gr%C3%B6nsaksmos_p%C3%A5_v%C3%A5rt_vis.html När jag har brått gör jag smörstompad broccoli |
Annapanna: Åh, måste jag testa låter ju smaskens :drool: |
Ekub: Har faktiskt funderat över broccolimos men aldrig provat, broccoli går ju faktiskt hem mer hos mannen än blomkål. Jag älskar blomkål :inlove: Broccoli får också ett hjärta, älskar broccoli med :inlove: Yummie! |
/LO: Låter gott :lick:, men varför fryst och inte färsk broccoli? och varför buljongtärning? |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |