Fetbobbas Forum

Allmänt => Allmänt kostprat => Ämnet startat av: hemul skrivet 2012.02.27 - 00:28:25



Titel: The proof of the pudding
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.27 - 00:28:25
Hmm. Insulin har nog en del med det hela att göra ändå.  :loony:
http://www.google.com/search?q=insulin%20lipohypertrophy&tbm=isch

Insulin Lipohypertrophy (http://en.wikipedia.org/wiki/Lipohypertrophy)


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.02.27 - 08:52:38
gudiol på träningslära hade sagt något om det där.. varför det inte bevisade något eller så. har ingen aning men konstigt är det iallafall.


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.27 - 15:36:51
Kan du hittta det? Jag lyckades inte.


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.02.27 - 16:00:40
ska leta.. var genom en länk på kostdoktorn jag läste det...  tror jag .


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.02.27 - 16:07:53
http://traningslara.se/pastaendet-att-insulin-gor-dig-fet-ar-en-stor-fet-logn/

jag TRODDE jag läst det här. Men jag läste slarvigt så det kanske inte fanns där ändå. Tyckte det var för mycket text för budskapet. För det är han bra på.. bajsa ord :)


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.27 - 16:22:54
Som hans hatobjekt Gary Taubes. Med skillnaden att Taubes faktiskt skriver bra även om för långrandigt. Har funderat på att skicka länken nedan. Listan där skulle förbättra båda herrarnas framställningar betydligt.
http://www.useit.com/alertbox/9710a.html

It ain't paper!  :whink:


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.02.27 - 17:12:16
jag har taubes bok (på svenska) sen sommaren men har inte läst ett ord i den än.



Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.27 - 17:25:24
Har båda men har bara läst light-varianten. Blev nog lite besviken på den, speciellt slutet med kostråd som jag tyckte var hafsigt med motiveringar som "det verkar som om folk i lowcarb-världen tycker att man bör göra si eller så". Inte tal om evidens där inte.


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Subcalva skrivet 2012.02.28 - 19:38:05
Jag tappade helt förtroendet för Gary Taubes efter hans påhopp på Stephan Guyenet på AHS2011 i höstas. Samtidigt fick det Stephan att väldigt tydligt skriva ner varför Taubes har fel när han säger att kolhydrater ->insulin->fetma och det är betydligt bättre underbyggt.

Jakob Gudiol är en av mina favoriter som också alltid har referenser till sina inlägg. Det är kvalité tycker jag. Till skillnad från Kostdoktorn som numera mest rapporterar från kvällspressens översiktliga rubriker. Det vet man ju hur de vänder och vrider på argumenten för att sälja lösnummer. Trist tycker jag för jag gillade Kostdoktorn tidigare.


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.28 - 19:56:45
Jag tappade förtroendet för båda och några till. Vilka divor de är, de flesta av dem! Gudiol kanske har en del points, men jag pallar inte med hans pubertala och aggressiva stil.


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.02.28 - 22:21:57
GUDIOL är mycket BRA,  alltid referenser och sansat skrivit.

Doc har nu gått ner på nivå som är rent platt.
Visar bilder på sina antagonister förklädda. Jag har bara ett ord; imbicill  :ignore:, skiter i bloggen och ska ha gilla-knapp. Inte ett dugg seriös, vill helst ha flest blogginlägg och bryr sig inte vad som skrivs där. När ngn utgjuter berömmelse till honom brukar han vakna till liv..  :pippi:
Usch, säger jag bara  :puke1:


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.28 - 22:41:47
Lustigt hur olika intryck man kan få. Vi tycker ju i grunden likadant om mycket, men vi bedömer (vissa) personer helt olika. Jag har tänkt på det någon gång förr.


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.02.28 - 23:24:54
Jag tycker Gudiol har mer kunskaper än Doc och står "ovanför" olika studier och drar sina slutsatser.
Docs studier, som han visar, ska entydigt vara för lchf än om det är lc-studier och har inget att göra med hf.
Visst är jag förb*nnad på Doc men jag tycker han är trög i sitt tänk och vill rida på en våg, så purung är han inte, så jag tycker han skulle ha bättre förstånd.
Det är mycket; "tyck om mej"- knappen..
Han vill alltså att de flesta ska tycka om h o n o m. Studier kommer i andra hand.
Nu har jag väl fått ur mig det mesta om honom  :crazy:


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: hemul skrivet 2012.02.28 - 23:44:41
Doc är nog inte dummare än att han inser att det är kommentarerna som står för de flesta sidvisningarna. Så vill han hålla statistiken uppe får han hålla kommentarerna igång, eller låta dem hållas i kommentarerna kanske jag skulle säga.

Jag tyckte det var skillnad tidigare när han själv deltog i diskussionerna. Nu är väl hans ointresse för vad som sägs ganska uppenbart och för all del förståeligt. Men det blir lite Blondin-Bella över det hela.


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.02.29 - 00:16:20
 :nod-yes:


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Subcalva skrivet 2012.02.29 - 07:13:19
Men det blir lite Blondin-Bella över det hela.

Mitt i prick!


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.02.29 - 09:32:23
Visst är det men jag tror inte att han inte VILL. Men det kostar en hel del tid att hålla på med att följa alla diskussioner och hans sida är inte en som är lätt att läsa. Sen har han ju sitt vanliga jobb, sin sambo och bebis nu.

Gudiol må vara bra men jag tycker han blablabla:ar för mycket.

Vi får inte glömma att alla dom här personerna drar sitt strå i stacken, och att DET görs är nog det viktigaste.


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Subcalva skrivet 2012.02.29 - 21:49:23
Efter att ha läst Eenfeldts bok så är jag väldigt skeptisk till hans inställning för att inte tala om när jag läser hans "debatter" med Gudiol. Han svarar ju aldrig ordentligt på Gudiols frågor och det är väldigt sällan som han i detalj går igenom några studier på sin hemsida. Visst han har säkert fullt upp nuförtiden men då tycker jag han borde göra färre inlägg som går mer på djupet. I alla fall om han vill ha en seriös debatt i kommentarerna.


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: hemul skrivet 2012.03.01 - 01:03:32
Jo. I början verkade han ju ha en ambition att förklara vetenskapen för massorna, artiklarna om kolsesterol t.ex. Det försvann väl nånstans i den allmänna cirkusen. Jag tycker dock att han har behållit någon slags verklighetsförankring mitt i alltihopa, något man tyvärr inte kan säga om alla svenska "gurus". Det är så man baxnar ibland med alla konstigheter som förekommer.


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: hemul skrivet 2012.03.01 - 03:32:56
Det var om alla nya LCHF-böcker på Efter 10 igår förresten. Inte för att jag har läst eller ens sett någon av dem, men jag tycker deras kommenterar var rätt underhållande.


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Tina skrivet 2012.03.01 - 11:44:35
Jag köpte Anna Haléns på rean. Jag gillar hennes blogg. Skriver inte så ofta men bra grejer när hon väl gör det. Men något jag är rätt besviken på i de böcker jag skaffat är att man alltid använder kycklingfilé. Det är samma sak i receptbloggar. Det är en vidrig produkt tycker jag. Det är sååå praktiskt att ta fram några socker-salt-marinerade filéer ur frysen  :tongue_wag: Allt ska gå så snabbt och smidigt. Någon som vet en bra LCHF-kokbok som fokuserar på långkok och riktiga råvaror?


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: hemul skrivet 2012.03.01 - 11:48:42
Visst är det löjligt? Den mest smaklösa delen på en kyckling och i stort sett fettfri.  :lol:

Fast kyckling innehåller ju dåligt fett, så det kanske är bra ivf.  :ignore:

Jag har aldrig ens ätit en jäkla kycklingfilé, men jag kan tänka mig. Bröstet är ju tråkigt t.o.m. på en kyckling som är stekt med skinnet kvar.  :puke1:


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.03.01 - 11:52:42
Tina
Kajsas kokbok!


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.03.01 - 11:53:39
jag äter regelbundet kycklingfile. men jag tillagar det då så att det blir gott :) Mycket smör och kryddor....

Men jag köper färskt och inte fryst...


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Tina skrivet 2012.03.01 - 11:57:39
Kajsa vem?

Jag lagar mest helt kyckling eller så köper jag hel och tar bara brösten om jag ska göra någon curry eller så. Skrovet får hundarna.


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Linika skrivet 2012.03.01 - 12:15:18
Visst är det löjligt? Den mest smaklösa delen på en kyckling och i stort sett fettfri.  :lol:

Fast kyckling innehåller ju dåligt fett, så det kanske är bra ivf.  :ignore:

Jag har aldrig ens ätit en jäkla kycklingfilé, men jag kan tänka mig. Bröstet är ju tråkigt t.o.m. på en kyckling som är stekt med skinnet kvar.  :puke1:

vad är det som gor kyklingfettet daligt


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.03.01 - 12:17:25
http://lrfhistoria.se/manniskorna/karin-franzen/
Det finns recept på alla gamla sätt att handha mat.
Kalops, tunga  :crazy: strömming, sill, kalsylta, kakor tårtor etc.
Jag har använt den i 30 år
I den senaste upplagan står det smör eller margarin men jag tror du väljer rätt..
Min upplaga är 1971 som vanligt minskar man starkt sockerdoser.


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.03.01 - 12:28:35
Nä, bröst på kyckling är inget att ha  :duckboob:
Men om man använder det, ska det endast vara 100 gr i ugnen och längre tid. Då blir i varje fall bröstet saftigt.


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: hemul skrivet 2012.03.01 - 13:09:53
vad är det som gor kyklingfettet daligt

Knöfullt med omega-6. Men det är fläskkött också.


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: hemul skrivet 2012.03.01 - 14:47:16
Kajsa vem?

Jag lagar mest helt kyckling eller så köper jag hel och tar bara brösten om jag ska göra någon curry eller så. Skrovet får hundarna.

Jag har alltid gjort tvärtom, eller gjorde innan jag började bli äcklad av kyckling. Jag åt låren och vingarna och sen gjorde jag någon sallad eller röra att ha på smörgås av brösten. Fast gör man nån slags stuvning så går det ju bra att blanda vitt och mörkt kött. Men när man äter det helt eller hur man ska säga så pallar jag inte det där torra vita köttet. Det kliar i tänderna bara jag tänker på det.

Men gud vad stekt kyckling var gott en gång i världen! Söndagmiddag! Sån kyckling får man nog aldrig mera.  :cry:


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.03.01 - 15:07:50
Det är bara hos mej man får det   :look_down:


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: hemul skrivet 2012.03.01 - 16:05:15
Får du tag på riktig kyckling? Som inte är broiler?  :dribble:


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.03.01 - 19:02:48
Njaä, har letat och letat men hittar inte det någonstans.. fast min kyckling
 är god ända   :clubhead:


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: hemul skrivet 2012.03.02 - 02:05:20
Nu kommer ju inte jag på middag.  :puke1:


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Tina skrivet 2012.03.02 - 10:00:50
Jag menade att OM jag ska tillaga något av kycklingbrösten tar jag dom från en hel kyckling. Jag tycker Bosarps är rätt ok i smak men drömmen vore ju egna. Jag såg föresten ett engelskt trädgårdsprogram i onsdags där programledaren skaffade 2 hönor till sig trädgård. Det vore faktiskt överkomligt. Dom kan man ta med till landet också i en låda.


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: hemul skrivet 2012.03.02 - 10:03:54
Jo, Bosarp är goda men det är ju synd om dem också. Jag skulle vilja äta en kyckling som inte är av broilerras igen.


Titel: SV: The proof of the pudding
Skrivet av: Tina skrivet 2012.03.02 - 10:06:38
Ja det vore inte fel men då får man föda upp den själv.