Vardagskött hos Fjällfolket |
(1/4) > >> |
Fjällmor: Ta en stooor fin köttbit, sist hade jag reninnanlår :drool: , och lägg i ugnsform. Krydda köttet med salt, peppar, örter (vi gillar rosmarin, timjan, oregano, basilika till renen) och hackad vitlök. Hyvla smör över och sätt in i ugnen... :whistle: Ett bra tag senare: Ta fram långpannan, klyfta ner potatis, rotsaker och rödlök och lägg i en hel vitlök som du delat tvärs över. Kryda med salt och rosmarin och ringla lite olivolja över... å så mera hyvlat mör förstås :flirting: Lägg köttbiten i mitten (spara skyn i ugnsformen!) och in med hela härligheten i ugnen tills klart! Under tiden: Smält rejält med smör i en kastrull. Häll i skyn från köttet och slå på grädde.. koka ihop och smaka av med salt och peppar. Ät och njut... /Fjällmor |
Langhol: Går väl lika bra med älgkött också, eller hur? Renkött har man inte tillgång till. |
hemul: Citat från: Fjällmor skrivet 2008.03.17 - 11:23:17 sist hade jag reninnanlår :drool: :fork_off: |
Fjällmor: Citat från: Langhol skrivet 2008.03.17 - 13:39:51 Går väl lika bra med älgkött också, eller hur? Renkött har man inte tillgång till. Absolut! Och lamm... :drool: Men Hemul då! :cool-beams: |
MiaP: Åhajaja, hemulen är bara avundsjuk. :lick: :wave: |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |