Vardagskött hos Fjällfolket
(1/4) > >>
Fjällmor:
Ta en stooor fin köttbit, sist hade jag reninnanlår  :drool: , och lägg i ugnsform. Krydda köttet med salt, peppar, örter (vi gillar rosmarin, timjan, oregano, basilika till renen) och hackad vitlök. Hyvla smör över och sätt in i ugnen...

 :whistle:

Ett bra tag senare:
Ta fram långpannan, klyfta ner potatis, rotsaker och rödlök och lägg i en hel vitlök som du delat tvärs över. Kryda med salt och rosmarin och ringla lite olivolja över... å så mera hyvlat mör förstås  :flirting:
Lägg köttbiten i mitten (spara skyn i ugnsformen!) och in med hela härligheten i ugnen tills  klart!

Under tiden:
Smält rejält med smör i en kastrull. Häll i skyn från köttet och slå på grädde.. koka ihop och smaka av med salt och peppar.

Ät och njut...

/Fjällmor


Langhol:
Går väl lika bra med älgkött också, eller hur? Renkött har man inte tillgång till.
hemul:
Citat från: Fjällmor skrivet 2008.03.17 - 11:23:17

sist hade jag reninnanlår  :drool:


 :fork_off:
Fjällmor:
Citat från: Langhol skrivet 2008.03.17 - 13:39:51

Går väl lika bra med älgkött också, eller hur? Renkött har man inte tillgång till.


Absolut!
Och lamm...  :drool:

Men Hemul då! 

:cool-beams:
MiaP:
Åhajaja, hemulen är bara avundsjuk.
 :lick: :wave:
Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida