Fuskmajonnäs
(1/4) > >>
hemul:
Det är tydligen alldeles väldigt onödigt mycket förtjockningsmedel och sånt i majonnäs, för man kan använda majonnäsen själv som förtjockningsmedel!

Tag t.ex. smaklös kokosolja och vispa i bara en liten klick majonnäs och hi och hej så tjocknar alltihopa och blir majonnäs!  :clapgrin:

Kan behöva kryddas upp lite förstås. Har inte experimenterat fram några proportioner, har bara gjort 1 portion dressing i taget, men jag har tagit några matskedar kokosolja och en liten tesked majjo.Kan man tänka sig att äta köpemajjo öht, så är ju detta ivf bättre!

Glöm inte tipset jag hittade om att kokosolja med smak bli smaklös om man hettar upp den några minuter (utan att lägga i annat). Funkar finemang!  :thumbsup:

Tina:
Men varför?
hemul:
För att det är krångligt att göra majonnäs från grunden om man inte äter det regelbundet så man alltid har en sats i kylen. Bra oljor funkar inte så bra heller iom att de antingen smakar fel eller blir hårda i kylen.

Det här blir ju mycket nyttigare än att äta bara köpemajonnäs och så går det fort att göra lite vartefter man behöver.  :flirting:
MiaP:
Låter utmärkt.  :rolleyes:
hemul:
Vad rullar du med ögona för? :goggle:
Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida