Fetbobbas Forum

Allmänt => Livsmedel => Ämnet startat av: Vira skrivet 2009.04.16 - 16:42:54



Titel: Vispgrädden
Skrivet av: Vira skrivet 2009.04.16 - 16:42:54
Lägger in detta så fler blir upplysta

http://www.aftonbladet.se/matvin/karinahlborg/article4916432.ab


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.16 - 17:22:26
Såg också det där och hoppades hon skulle tala om för oss vad Willys gjort med sin konstiga grädde, men nähä!  :ninja:


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: Marinda skrivet 2009.04.16 - 17:59:13
Är det något mer konstigt med Willys vispgrädde mer än att den innehåller 2 % mindre fett? Det står i alla fall inget om några tillsatser i den.


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.16 - 18:34:37
Nej, det är just det att det inget står som är konstigt. Den beter sig inte som normal grädde nämligen. Sätter sig inte på kanterna av tetran, separerar och tjocknar inte av sig själv.

Ringde Willys för ett par år sedan och blev hänvisad till Falbygdens som tydligen gör grädden till Willys. Numret jag fick hade upphört och efter ett par duster med växeln blev jag trött och sket i det hela.


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: piccu skrivet 2009.04.16 - 19:50:37
Usch, man blir ju ledsen på riktigt.
Men det är spännande vad man känner på sig alltså! Ända sedan jag började med lchf har jag undrat hur det kommer sig att arlas "vanliga" grädde innehåller 40% grädde men många andra bara 36, och alltid försökt köpa "vanliga".  :crazy:


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.16 - 19:58:03
Jag tyckte kyckling smakade så konstigt i flera år, grynig och äcklig i konistensen liksom. Sedan hörde jag av en slump på Plus att de sprutade in skit i den. Det är nog 10 år sen nu. Jag blev så upprörd. Det var det första.

Nu ska jag gå och väga min upptinade fisk för att utröna hur mycket vatten ā 90 kr/kg de glaserat den med!  :crazy:


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: MiaP skrivet 2009.04.16 - 23:21:07
Läs på Kostdoktorn om grädden så får ni förklaringen till vad som finns i grädden. :max-shock:


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.16 - 23:28:41
Vad då menar du?


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: MiaP skrivet 2009.04.16 - 23:39:55
E407 som inte alls är nyttigt.

"Karragenan = E407. Jag har aldrig sett E407 i innehållsförteckningen på gräddpaketen. E407 sticker troligen ut för mycket. Ordet "karragenan" däremot smälter in bättre i det finstilta.
E407 anses kunna ge leverskador vid djurförsök enligt E-numrens "lilla röda"
 :puke1:


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.16 - 23:47:38
Nu hänger du inte med. :club:
Willys-grädden har inga tillsatser listade. Men det beter sig skumt. Så frågan är, vad har de gjort med den?


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: MiaP skrivet 2009.04.16 - 23:50:22
Det framgår i tråden på Kostdoktorn att det inte alltid står i innehållsförteckningen. Men jag tror att så fort grädden inte är 40%-ig så är det E407 men det talar man inte om. Riktig vispgrädde beter sig inte skumt. Den är även godare, mums.


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.16 - 23:52:15
Var står det det? Tillsatser måste väl stå?


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: MiaP skrivet 2009.04.16 - 23:53:07
Jag läste alla kommentarerna till det senaste om grädde skrivet idag.


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.16 - 23:54:33
Fattar jag väl! Men jag ser ju inget sånt ju.  :cry:


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.17 - 10:27:16
Kan det inte vara så enkelt att Willys vispgrädde är lite extrapastöriserad, som viss vispgrädde från Arla är? De har ju två varianter, en i vanligt tetrapaket, och en i ett lite längre paket med skruvkork. Skruvkorksgrädden är inte lika nyttig som tetrapacksgrädden iom att den har längre hållbarhet, och att de har kokat den längre, eller något sånt där.


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.17 - 13:23:14
Det borde också stå.


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.17 - 13:31:42
Det borde det, och det står också på Arlas äckliga 36%-iga grädde med konserveringsmedel i. Kollade efter, eftersom vi hade en sån hemma. Fast det var innan jag slängde den...  :whistle:


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: Langhol skrivet 2009.04.17 - 13:35:35
Milko´s grädde är det vi har i affären här. Men hur är det med 5-dl- förpackningen med skruvkork?


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.17 - 13:43:08
Det kollade jag nyss, och den ska vara bra. Det stod att det var färsk grädde i paketen med skruvkork, så då förutsätter vi att det är så! Någon annan med skruvkork, kunde jag inte hitta på produktsidan iaf.


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: Padma skrivet 2009.05.15 - 18:47:42
Vill bara säga att Skånemejeriers 40% vispgrädde (dvs inte den i Tetra Top) innehåller enbart grädde, ingen karagenan.


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: hemul skrivet 2009.05.15 - 19:14:51
Tjaba!  :cool: :wave:


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: pitch skrivet 2009.05.15 - 21:41:52
Vill bara säga att Skånemejeriers 40% vispgrädde (dvs inte den i Tetra Top) innehåller enbart grädde, ingen karagenan.
Varför ge ut en sk grädde med karagenan?


Titel: SV: Vispgrädden
Skrivet av: Corny skrivet 2009.05.16 - 02:19:47
pengarpengarpengar, såklart. Håller grädden bättre, så innebär det att de tjänar mer på den. Äckligt men sant!