LCHF - "pizza"

Sidor: (1/2) > >>

Nanuuq:

Allas vår kära fjällmor inspirerade mig till att hitta på följande "pizza":

Sätt ugnen på 175 grader

underlag:

vispa ihop två ägg och en dl vispgrädde

stek till två omelett

ta lite krossade tomater, koka upp med krossad vitlök, salta peppra

stek valfri mängd bacon

hacka lite rödlök

riv ost

omeletterna lägger du på en långpanna, sedan lägger du på fyllningen:

tomatsås, ost, lök, bacon och så pizzakryddor på. Lägg i ugnen för fem minuter.

Jättegott tycker jag, men jag har inte kollat några kolhydratmängder - vet inte riktigt hur man gör...



hemul:

Hmmm. Inser att vi inte har nån receptgrupp där pizza passar. Vad ska vi göra åt det?

Passar det bäst under bröd eller smårätter?  :confused3:

Eller behöver vi en ny grupp i stil med "Pizza, pajer och piroger"?  :thumbsup:
 

Bookia:

Jag tycker det passar bra under Bröd.

Jag gjorde för övrigt en gång pizza med Hemulbröd som grund, iom att jag inte ville att  det skulle smaka äggigt. Hade på aubergineskivor stekta i MASSOR med olivolja, tunna skivor av en riktigt lyxig italiensk salami (minns inte namnet), mozzarella ost och ngt annat jag inte minns.
Det var den godaste pizzan jag har ätit i hela mitt liv, alla kategorier.  :dribble:

hemul:

Yes, ma'am!  :wave:

Nanuuq:

Tja, den här "pizzan" innehåller ju inte mjöl av någon sort, så jag var lite osäker på var jag skulle placera den!  :smile: Men det här blir väl bra...  :whink:

Skall absolut prova den där salamipizza också, någon dag...  :lick:

Sidor: (1/2) > >>