och sen, när de börjar på dagis, gör man vad..?

Sidor: << < (2/3) > >>

Fjällmor:

citerar mig själv från en annan tråd här i barnforumet, för trött för att skriva idag  :redface:
Hoppas det är ok.

Så här tänker jag iaf :

Citat från: Fjällmor skrivet 2008.03.18 - 11:36:50
--
MEN va skoj  :clapping: Härmed förklarar jag barnafamiljskackel i allehanda lchf-funderingar högtidligen öppnat!

För både stora barn :mc: och små... :rollbaby: och deras matglada föräldrars skull  :cheers:

Jag har 4 barn födda -96, -98, -05 och -08  :inlove:
Jag äter lchf, övriga familjen har levt utan socker länge men senaste åren minskat mängden kolhydrater succesivt. Vi har skapat en egen "tallriksmodell" som gör att storbarna klarar att hålla tanken även vid skollunchen och hemma hos kompisar. Vi använder bara bra fett och lagar nästan allt från grunden - tillsatser är läskiga saker  :max-shock:

ojdå.. amningstajm... återkommer! 

MUUU!
:cow:



--


Corny:

Citat från: Nanuuq skrivet 2008.11.18 - 20:29:03
--
Jag, som alla andra här, vill ju att barnen skall äta bra mat. Mina båda är helförtjusta i att äta bacon till frukost, och på det hålls ju hungern i schack tills lunchen. Nu skall stora älsklingen börja på dagis, och lilla sötsaken som fyller två till julen skall börja i januari. Vad händer inte då med deras matintag..? Sonen har läkarintyg på att han skall hållas borta från gluten och mjölkprodukter men nog kan de stoppa i honom ett och annat mindre trevligt ändå... Skolmaten, när barnen blir så stora vågar jag inte ens tänka på: skräp skräp skräp och ännu mera skräp.

Hur gör ni andra?

--
Jag har jobbat i dagiskök, och har han läkarintyg på att han inte kan äta gluten och mjölkprodukter, så kan han inte få i sig så mycket dålig mat, iom att mycket färdigmat innehåller just detta. Att laga mat till en unge som inte tål vare sig mjölk eller mjöl, gör att man undviker det mesta som är dålig mat per automatik. Olja användes istället för smör, och rismjölk användes till de barn som inte tålde mjölk. Men jag kan inte säga att det var dåliga ingredienser i den mat som lagades på det stället där jag var iaf. Eftersom det var kök på dagiset, lagades det mesta från grunden. Dessutom har det blivit mer och mer opposition för bra mat på skolor och dagis, så jag tror att man slarvar mindre nu för tiden än vad man gjorde "förr". Men det som är skräp i dagligvaruhandeln är såklart också skräp på skolorna. För där har man lite mindre tid och engagemang än i hemmen. Tror jag iaf...

Levis:

Här tror komunen att de sparar pengar på att tillaga all mat i ett centralt kök, och sedan köra ut den till skolor och äldreboende. Japp, samma mat till barnen som till gamlingarna. Det är soppa varje fredag, vilket personalen på min dotters dagis inte alls tycker om. Hur många som nyss fyllt 2 år klarar av att äta soppa själva?

Corny:

Inte många tvååringar klarar det, nej. Är det sen en renodlad småbarnsavdelning, blir det såklart knivigt att få i barnen maten. Men soppa är ju både gott, nyttigt och varierbart i det oändliga, så jag förstår faktiskt att man har det en gång i veckan. Fast personalen borde nog få lite tillägg de dagarna! ;)
I de flesta kommuner tror man tyvärr att det blir billigare med centralkök, men jag måste säga att jag tvivlar starkt på den punkten. Det man "förlorar" på personalkostnader, tar man oftast igen på billig och vällagad mat om man har mindre kök.

hemul:

Vet ni ungdomar att den här skiten började redan på 60-talet? Då började man köra ut potatis som kokats antagligen ganska många dagar innan. Den levererades i stora tråg med konserveringsvätska, var blågrå till färgen och hade flera mm tjockt skinn.  :puke1:

Sidor: << < (2/3) > >>