fläsksvål

Sidor: (1/4) > >>

idalinda:

Ha-haa hela familjen har blivit komplett galna i stekt fälsksvål  :clapping: !

Så jag snackade med personalen på Citygross och frågade om man kan beställa bara fälsksvål, den första kvinnan tittade mig lite konstigt, men
mannen som sedan kollade upp saken sade att det var inget problem även om det är en VÄLDIGT ovanligt beställing  :lmao:

Så jag tänkte chocka dom på måndag och beställa 10 kg fälsksvål ... och priset var 14 kr / kg ... billigare fett  är det svårt att hitta ! :wave:


Sedan har jag kommit på något väldigt smart  :throw_flowers:, vi får se om ni drar mig ner på jorden, för att jag har gjort något helgalet men nu berättar jag i alla fall :


När jag steker massa fläkssvål får jag ett par dl överskott av fett, den häller jag i en annan kastrull där jag friterar  kålrot och morotstavar .
Är jag smart eller ?
Kan man spara denna fett och använda fler gånger till fritering, fritösoljan återanvänder man väl ?
Igår tog jag och silade fettet genom en bommulsduk och sparade till kylen... hur många gånger vågar man omanvända det och hur många dagar kan man spara fläks-fettet i kylen ? Kan man frysa det ?
För om jag köper 10 kg denna godis, så kommer det att bli massa fett över som man skulle kunna använda till annat också...


hemul:

Visst. Det är så man gör när man smälter späck. Det sitter ju under svålen.

idalinda:

Citat från: hemul skrivet 2008.10.03 - 20:34:28
--
Visst.

--

Och ?

Är jag smart ? visst :wave:
kan jag spara fettet i kylskåpen ? visst
Kan jag frysa det ?visst

Är det visst på allt  eller ??
Det viktigaste frågan är HUR LÄNGE vågar man spara fettet i kylskåpet ??

Svara , snälla ni, jag är ivrig för att veta  :crazy:



hemul:

Alltså, om det hade varit rent smält fett kunde du haft det i årtatal. Behöver inte stå kallt heller. Nu beror det på hur mycket föroreningar det är i. Slå't genom ett durkslag och låt grums på botten av kastrullen stanna där.

VISST? :gaah:

idalinda:

Jag tolkar detta så att det är oK, att spara detta i kylen en vecka eller två , använda som frityr"olja" några gånger tills man känner att det börjar bli geggigt eller konstigt på något annat sätt. Jag ska sila det genom bommulsduken också  då och då.

Om jag gör mycket på en gång, kan jag frysa det också .
 :confused3:



Sidor: (1/4) > >>