Philadelphiaglass

Sidor: (1/2) > >>

Hovan:

Philadelphiaglass
4 port

2 philadelphiaostar á 62 g
2 dl (socker) Hermestas
3 dl vispgrädde
1 ½ tsk vaniljsocker
3 äggulor
8 digestivekex

Blanda ost, socker och vaniljsocker. Vispa grädden
Rör ner äggulorna, en i taget. i ostmassan och blanda med grädden.
Smula kexen och strö hälften i en form med löstagbara kanter.
Bred ut smeten i formen och strö på resten av kexsmulorna.
Frys i minst 4 timmar, eller kör i glassmaskin till en fast glass.
Garnera med färska eller frysta bär.
Servera direkt då glassen smälter snabbt.

Hittade detta recept här http://www.kokboken.net/ finns mycket gott som vi blir tvugna att göra om till vår stil.
Har ej provat det ännu hade tänkt å göra det idag

hemul:

Undrar om det går med stevia.  :crazy:

Bookia:

Det lär ju behövas rätt så mycket sötningsmedel då Philadelphia är väldigt salt. Hade nog varit lättare om man bytte ut det mot mascarpone.
Och digestive kex låter inte så hälsosamt, det kan säkert bytas ut mot malda nötter. Hmm.....

Nej, jag ska INTE laga efterrätter.  :bang_head:

hemul:

Nähä, vi märker det.  :clapping:

Langhol:

Jag hoppar över digestivekexen och det går lika bra :lol: Ta bär istället.

Sidor: (1/2) > >>