Chokladpannacotta med grädde och bär

Sidor: (1/7) > >>

Bookia:

4 portioner

75 g mörk choklad, ca 70 %

1 gelatinblad

2 dl vispgrädde



Att servera till:

1 1/2 dl vispad grädde och bär


Gör så här:

1. Smält chokladen i vattenbad och lägg gelatinbladen i kallt vatten.

2. Koka upp grädden. Krama ur gelatinbladet och blanda med grädden. Vispa ner den smälta chokladen.

3. Häll upp i portionsformar och ställ kallt i minst 3 timmar. Servera pannacottan med lite vispad grädde och bär.

Langhol:

Jag älskar choklad så det här ska jag prova! :tongue:

Bookia:

Jag kan inte ens göra detta!  :cry:

Grädden skär sig alltid och det slutar med två skikt, ett vattnigt och ett fettskikt. Smakar förjävligt sen.  :cry:

Langhol:

Vadå? Är det så svårt att göra det här? :shock:  Jag vill göra enkla saker och som går relativt fort.

hemul:

Du måste utsöndra något som får grädda att skära sig.  :confused3:

Sidor: (1/7) > >>