I stället för nöt...

Sidor: (1/5) > >>

Fjällmor:

Många godsaksrecept har malda nötter i sig. Då vi är allergiker i familjen har jag funderat på andra alternativ...

Skulle man kanske kunna mala solroskärnor..?

Eller är det någon som har något annat bra tips..?

 :cheers:



hemul:

Pratade just om solroskärnor med Marinda. Är det inte de som har de allra värsta fetterna?  :crazy:

Allergikerna tål inte kokos då? Det är ju ingen nöt.

Fjällmor:

jo, kokos går. Menar du att man kan ha det som "mjölalternativ"...?

Men hur illa är solroskärnorna egentligen?  :glare:

Tänker t.ex på panering (storbarna saknar panerad fisk), bakverk etc..

 :rollbaby: 

hemul:

Det finns speciellt kokosmjöl att köpa. Det är avfettat på något sätt. Har inte sett det i Sverige, men tror någon hittade det i en invandrarbutik. Annars kan du väl prova att mixa kokosflingor.

Annars innehåller en matsked ströbröd ungefär 5 g kolisar och räcker till en stor kotlett. Inget man dör av precis.


elocinave:

jag panerar också med ströbröd för barnen. Det är ju inte varje dag man äter panerad mat samt mängden är inte så stor.

Ang. solroskärnor: oljan har ju en väldig dålig omega 3/omega 6 balans; jag tror inte att det är bättre med kärnorna :shake_head:

Sidor: (1/5) > >>