Majonäs på enkelt sätt

Sidor: << < (2/2)

hemul:

Nej, det har jag inte gjort. Och jag duttade i lite olja först och hällde sen i resten. Orkade inte experimentera just då så jag gjorde som vanligt. Gulorna kylskåpskalla och oljan ljummen. Fick ju värma den för att få den flytande. Jag tror att det där med att det ska vara samma temperatur är nys. Majonäs skär sig aldrig för mig. Men jag ska testa din metod nästa gång. Det blir så slabbigt när man ska hålla på och hälla olja, man har ju bara två händer och skulle behöva tre.

Ary:

Hoppas det är ok att gräva upp en gammal tråd... Man kanske kan få någon slags arkeologiskt pris...  :whistle:

Jag kör en variant på din aioli Subcalva; jag dunkar i en rejäl dutt colemans senapspulver till, kanske lite hp-sås och salt och använder sedan till stekt korv, ägg och tomatmacka eller ja - det är så gott att jag har det till allt utom desserter.  :dribble:

hemul:

Eftersom tråden ändå vaknat till liv vill jag infoga att jag tröttnade snabbt på den där kokosoljemajonnäsen. Jag tyckte verkligen det var gott först, men ganska snart blev det mer och mer tydligt att det smakade "fel".

Ary:

Lite som mig och fettfri majonnäs för 100 år sedan. Jag åt mig igenom en burk och det funkade - iaf sådär, andra burken smakade det plötligt bara mjöl och allt var bara bismaker, till den grad att jag fick kväljningar.  :tongue_wag: Det var väl då jag lärde mig läxan att är det fettfritt är det inget vidare. Du hade ju iaf fett i din.  :tongue:
Det kan tilläggas att jag då säkert var med i VV och då skulle man ju inte äta fett.....  :rolleyes:

Sidor: << < (2/2)