Avokado

Sidor: << < (2/3) > >>

MiaP:

Jag upprepar mitt gamla inlägg i fettskrämda bloggen. Avocado ska köpas lite hårdare än när du ska äta dom. Slå in avocadon i tidningspapper så blir de oftast perfekta på två dagar. Ska man ha dom på helgen, köp på onsdag.
 :whistle: :yeah:

Bookia:

Jojo, det är jag väl medveten om. Jag brukar fuska lite dock o stänga in avokadon i en påse med en tomat. Då brukar en stenhård avokado blir perfekt på mindre än en dag. Man orkar ju inte vänta flera dagar ibland ju.
Etylengas.  :worshippy:

MiaP:

Jo, men visst, men det blir inte någon smak på avocadon om man gör så. Har du smakat en avocado som fått mogna på trädet, underbart.

Bookia:

Tyvärr, har aldrig haft förmånet.  :shake_head:  Jag hoppas jag får det någon gång i mitt liv.
Men jag ska försöka att inte fuska framöver. Då får det bli att köpa avocados var och varannan dag för att det alltid ska finnas mogna hemma.  :lol:

Affe:

Jag gör min guckamåle så här....

Ta avokadon (arna) dela.....

3 vitlöksklyftor minst
havssalt
lite skalat sesamfrön från saltåkvarn ( Lite, lite kolisar)
Cream fraiche 34%

Mixa med stavmixer......

ät till Entrecote eller kyckling.....


Men visst är dom bäst när dom är mogna som ett paket smör...... :lick:

Sidor: << < (2/3) > >>