Kokosbröd...som vitt formbröd ungefär

Sidor: (1/9) > >>

Affe:

Busenkelt att baka även för en karl med tummen mitt i handen :whistle:
Hittade receptet på http://receptlchf.blogspot.com/2011/04/kokosbrod.html. Det blev väldigt bra och kommer definitivt bakas igen!  Det innehåller endast 4 g/100 g kolhydrater. Kokosmjölet kostar visserligen en del men å andra sidan är det väldigt drygt (åtgången är bara ca 10-15% jämfört med vanligt mjöl) så i längden blir det nog inte så mycket dyrare. Resultatet blev ett väldigt luftigt bröd, nästan liknande sockerkaka i konsistensen, och med en svag kokossmak. Gillar man inte kokossmaken kan man nog minska på mängden kokosmjöl och ersätta med lite fiberhusk. Jag tror att kokosmjölet passar utmärkt även till mjuka kakor.

Obs! Det fungerar inte med vanliga malda kokosflingor, eftersom de innehåller för mycket fett och därför inte suger upp vätska lika bra.


Kokosbröd
10-12 ägg beroende på storlek
50g smält normalsaltat smör
1/2 tsk salt
2 dl kokosmjöl
1-2 tsk bakpulver

1. Vispa äggen pösigt och häll i det smälta smöret och saltet.
2. Blanda kokosmjöl och bakpulver i en annan skål och häll ned i äggsmeten.
3. Häll smeten i en smord form och grädda i 175 grader i 30-40 minuter.

hemul:

 :clapping:

Affe:

Citat från: hemul skrivet 2011.11.24 - 11:58:51
--
:clapping:

--
Hittade mjölet på hälsokosten i Blackeberg 86 kr för ett paket och då var det både ekologiskt och Fairtrade  :thumbsup:

hemul:

Har inte provat kokosmjöl än men ska göra det snart. Har lite mackstopp just nu för det är alldeles för lätt att ta bara en halv till.  :shy:

Affe:

Citat från: hemul skrivet 2011.11.24 - 12:07:58
--
Har inte provat kokosmjöl än men ska göra det snart. Har lite mackstopp just nu för det är alldeles för lätt att ta bara en halv till.  :shy:

--
Kolla bara att det är kokosnöts mjöl.....det skall tydligen vara skillnad ingen aning om vilken dock :nonono:

Sidor: (1/9) > >>