Glutamat

Sidor: (1/2) > >>

skogsstjrna:

Inte direkt ett livsmedel, men ...

Det har man ju hört att glutamat inte är bra. Men nu hittade jag av en händelse denna mening:

Citat
--
Glutamat i hög koncentration är toxiskt och kan leda till celldöd. Detta förekommer vid vissa neurologiska sjukdomstillstånd, som t ex Huntingtons sjukdom.
--
Källa: http://www.medicinstudent.se/neural/node20.html

Ännu en anledning att vara observant på livsmedelsingredienserna.  :guns:

idalinda:

Huja :eek:

Ska jag slänga den sista burken  (en bauting faktiskt) av min allkrydda, jag tror att jag har säkrat allt annat redan, måste nog dubbelkolla en gång till !

Noja-noja-noja :smack_head:

hemul:

Det värsta är Lidls goda korvar. LÖRDAGSKORVEN deras är skitgod - och full med skit.  :cry:

anki:

Undras varför Kronfågel har glutamat och en massa annat sk*t i sin frusna otillredda kalkon??? Och konserveringsmedel (bl.a.) i påsarna med frusna råa kycklingdelar????? Råa frysta delar av rent kött trodden man ju var fria från sånt.
Anki

hemul:

De har haft det i flera år. Köpte en hel kalkon för 3-4 år sedan och blev så besviken. Den smakade inte kalkon alls. Den smakade buljong. Fiskade upp påsen ur soperna, och den var injicerad med buljong. Säkert glutamat också.  :puke1:

Sidor: (1/2) > >>