Bullar till semlor eller som fralla

Sidor: (1/7) > >>

Vira:

4 Ägg + 2 gulor
200g Creme fraiche
150g Smält smör
5g Flytande Hermesetas
10g Bakpulver
200g Bake Pro

Smält smöret. Vispa samman ägg och crème fraiche, tillsätt smöret och flytande Hermesetas. Blanda Bake Pro och bakpulver. Rör ner i äggblandningen till en slät smet.
Skeda upp i jättestora muffinsformar. 20 st á ca 40 gram. Dom blir knappt halvfulla.
Grädda 175 grader varmluftsugn, 185 grader vanlig ugn, ca 13 minuter.
Bullarna blir lite torra i konsistensen men det beror nog på att proteinet inte binder vätskan som vanligt mjöl gör :whink:  .
Bullarna innehåller per st: 10g P, 11g F, 1g Kh.

De 2 äggvitorna som blir över passar bra till att göra egen mandelmassa av till semlebullar.
200g skållad mald mandel, 2 äggvitor och ca 10g flytande hermesetas.
Arbeta samman och förvara den kallt i plastpåse. Mandelmassan innehåller per 10 gram: 44 kcal, 1,6g Protein, 3,8g Fett, 1g Kolhydrater.

Nu kan du göra en smarrig semla med grädde. Avnjut den gärna i en djup tallrik med varm mjölk (hetvägg)  :slurp:  .

Bullarna smakar också mycket gott med smör och ost, typ som fralla :lick:  .

idalinda:

Jag måste till en storstad och köpa den där Bake-pro !

Vira:

Ett litet tips :whink:, ring till hälsokosten i din stad och kolla att dom har hemma så du inte åker i onödan :shake_head:.

idalinda:

Det måste jag kanske göra nu när jag vet att vi åker dit nästa fredag, ibland åker man ju utan att kunna planera det i förväg ...

Bookia:

Ska man göra fastlagsbullar bör nog en gnutta kardemumma i smeten vara på sin plats. Och kanske även lite vaniljpulver.  :clapgrin:
Vira, du är ju livsfarlig. Nu måste jag också köpa Bake-Pro. Detta måste testas.  :worshippy:

Sidor: (1/7) > >>