kokoskaka

Sidor: (1/1)

Lisbeth:

Kokoskaka
 
 8-12 bitar

Ingredienser:
4 ägg (små)
1-2 msk sukrin + 1 knivsudd stevia
200g smält smör
1/2 dl kokosmjöl
1 dl kokosflingor, mixa dem om man inte vill ha lite "tugg" i kakan.
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver


Gör så här
Vispa ägg och sukrin/stevian fluffigt. Tillsätt det smälta smöret och vispa. Blanda torra ingredienser och vill man inte ha lite tugg i kakan mixar man flingorna först i en matberedare i några minuter.
Tillsätt sedan denna blandning och blanda runt väl.
häll upp i smord bröad (pofiber) form ca 15x23. Strö kokosflingor över smeten innan gräddning om den bara ska användas som den är.

Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.

Tips: god att äta som den är men kanon som en bakelsebotten!
Ev fyll en muffinsform (hård ala mazarinform) till 1/4 och grädda i ca 5-10 min, känn efter. Låt kallna.
Fyll på med lite vanilj alt chokladkräm, toppa med grädde och jordgubbskivor, viola en god bakelse att äta ur formen!



hemul:

Det är ungefär som kokostopparna men med mera ägg, tror jag?

Sidor: (1/1)