läget i början av april

Sidor: (1/3) > >>

idalinda:

Vi skulle överleva fortfarande! :wave:

jag har köpt nu kanske 1 kg tomater i veckan, de är så goda på vira-semlor.
Men det är för smaklökarnas skull, inte för att vi skulle behöva dom.

Vi har :

3 vitkålhuvud
två rätt stora kylskåpslådor  nästan fullt med rotfrukter ( rotselleri, palsternackor, moröttrer och något smal purjolök också)
popcornmajs ( 10 små kolvar)
mjölmajs ( 15 kolvar)
2-3kg gullök
mängder av vitlök ( alla recpt som innehåller hela vitlökar inte bara klyftor välkomnas :laugh:)

Jag har inte full koll på frysen just nu,
men ev någon blomkål/broccoli
mycket gräslök
fänkål ( men jag är tveksam om jag kommer att använda dom, den senaste vi testade  smakade inte något gott)
Mangold ( vi är lika tveksamma för smaken, tyvärr)
Några påsar squash

kanske 10 pumpor



/LO:

Fantastiskt! :clapping:

Corny:

Marinera vitlök! Det är ju så gott!

idalinda:

marinera vitlök, bara stoppa i oljan och  använda??

Hur är det ungsvitlök, har någon testat?


Corny:

Ugnsvitlök är jättegott! Lägg in klyftorna med skal, och baka i ungefär 30 min i 175 grader.

Angående marinerad vitlök, så tror jag att det är bra med lite andra kryddor också för att det ska bli riktigt smarre. Chili och örtkryddor, tror jag benhårt på.

Sidor: (1/3) > >>