REVBEN

Sidor: (1/2) > >>

Shyan:

Jag köpte färska revben på Coop i deras fyndlåda som jag kallar den för de lägger ut matvaror där för halvapriset när de är kort datum kvar så brukar fynda kött o sånt där ibland

Så nu måste jag tillaga dessa idag

Men nu e problemet vad ska jag göra med de har nog aldrig tilllagat revben förut dessutom har jag brist på fantasi just nu :confused3:

hemul:

Tjocka revben? Det viktiga är nog att de får puttra länge så de blir möra.

Det gammaldags sättet är att bryna dem, krydda med salt, vitpeppar och torkad ingefära, slå på lite vatten och puttra på så svag värme som möjligt åtminsone en timme men gärna längre.

Ett modernare sätt som jag aldrig testat själv är att vända på det och först koka spjällan och sedan steka dem i ugnen eller på spisen.

Kör man dem direkt i ugnen så blir de trådiga och hårda.

Shyan:

Blev en vända hem till mammas skåp o leta upp en stekpåse

la först reven i marinad gjord på rapsolja,balsamicovinäger, salt o peppar några timmar sen ner i stekpåse med rödlök, purjo o vitlök som jag glömde lägga i marianden

in i ugnen i ca 1 timme

Men har inte provsmakat ännu för jag la de i frysen, blir till matlådorna i helgen för jag varken hinner lr orkar laga mat i helgen för jag jobbar från morgon till sen kväll 

hemul:

Inte provsmakat?  :max-shock:

Corny:

Åhhhhh, de där revbenen lät goooooda!!!  :drool:  :inlove:

Återkom när du har provsmakat, så vi får reda på om det var lika gott som det lät!

Sidor: (1/2) > >>