Kärna smör

Sidor: << < (3/4) > >>

hemul:

Jag hade nog i lite salt när smöret var klart. Det finns ju osaltat smör så det kan väl inte vara tvunget?

Hittade bilden på mitt första smör.  :lol:
http://fetbobba.net/fettskramd-arkiv/43.freebb.com/fettskramd/fettskramd-article1466.html

Langhol:

Smörkärning som jag minns det när jag var liten var att smöret ältades i en träbytta med träslev. Vätskan hälldes av allt eftersom. Saltet blandades i sist. :smile:

Corny:

Det är alltså själva vätskeproceduren som skiljer sig lite åt när man kärnar på riktigt sätt jämfört med elvisp, då? Jag fick nämligen för mig att man hällde i salt i början just för att få ut vätskan ordentligt!  :smack_head: Men så var det såklart inte! Dumma mig!  :bg:

pippilotta:

Hej alla,

jag skulle också vilja prova göra smör.
Är det normalt grädde man ska ta och vispa det så länge till det klumpar sig och sen är det smör??

Hälsningar
pippilotta

Lisbeth:

När jag gjort smör så har jag gjort precis så. Vispat till det blir en klump av smör. Sen ska man  älta klumpen i Iskallt vatten så att man får ut alla vassla.Sen saltar man efter behag.

Sidor: << < (3/4) > >>