Pajskal

Sidor: (1/2) > >>

berittis:

Här är recept på en pajbotten, blir jättemör och fin. Liten pajform, ca: 25 cm i diameter. Den är ju ganska liten men jag kan tänka mig att en dubbel sats blir lagom till en stor pajform. :smile:

Pajskal:
1 dl PO-fiber,1 msk Fiberhusk,½ tsk bakpulver,75 g rumsvarmt smör,1 äggula,¾ dl vispgrädde

Blanda de torra ingredienserna och arbeta sen in smöret, äggulan och grädden. Knåda sedan snabbt ihop degen med händerna.
Platta ut i en pajform, 25 cmØ och förgrädda i ca 5 min i 200°.

Valfri fyllning. Vill man ha en äggstanning så blir det lagom med 2 ägg och 1½ dl vispgrädde.


idalinda:

Tjahas och utan grädde då... hmm, måste jag handa mer havregrädde... känns inte alls som "äkta vara" :sad:
Eller skulle man kunna köra bara med mer gulor?

/LO:

Jag skulle chansa med en äggula til, eller kanske ett ägg och skippa bakpulver. Men tänk på att jag är bra på att spåna  :flirting:

idalinda:

Jag lyckas göra en smulpaj av mixade nötter och smör :clubhead:
Så klart måste jag lyckas att blanda lite pofiber och annat tjafs med smör också till en vettig deg.
Om man dessutom klistrar allt med ägg, så kan det inte misslyckas.
Det är bara jag som ska äta detta, så det blir nog inte så farligt...

hemul:

Hur håller den här degen mot fukt, vet du det berettis? Jag tänker bärpaj...  :w00t:

Sidor: (1/2) > >>