vitt bröd

Sidor: (1/1)

Vira:

--------------------------------------------------------------------------------
6st medelstora ägg
200g creme fraiche 34%fett
½dl smält smör
150g BakePro (Dalblads vassleprotein naturell 6Kh/100g)
2krm salt
1tsk bikarbonat (lite drygt)

Vispa samman allt och häll i en stor limpform klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 180grader. 45minuter.
Vill gärna pysa över kanten 
Brödet har bra hållbarhet i kylskåpet(4-6 dagar)

Innehåller ca /100g:

280kcal, 23g protein, 21g fett, 2,5g kolhydrater.
 
Går utmärkt att frysa. Slär tunna skivor då smakar det bäst.
 
Lite information om BakePro
Bake Pro finns i hälsokostaffären. Har dom inte hemma så be att dom tar hem. Finns i 3 kilos hink. Hinken kostar ca 510kr. Men det är drygt. 1dl väger ca 30g.
Info jag läser från hinken:
Dalblads nutrition Bake Pro
Bak- och matlagningsprotein.

Ett rent vassleprotein utan några tillsatser.

idalinda:

Ja-has här får jag då förklaringen vad BakePro är !  :thumbsup:

Jag ska ställa en allmän fråga om ämnet ,så jag får klart för mig vad som är bra här.

Lisbeth:

Finns även i 1kg hink

Vira:

Bakade detta brödet idag. Gjorde en liten ändring på prov och den blev lyckad :lol:.
Minskade BakePro till 100g, lade till 30g Fiber Husk och ½dl vatten. Då blir det 2gKh/100g bröd.
Ska ha det att göra smörgåstårta av :smile:

Sidor: (1/1)