hur är det egentligen med laktosintoleranta

Sidor: (1/2) > >>

elocinave:

Nu är det som så att jag själv inte ha någon erfarenhet överhuvudtaget men fick reda på idag att en kompis till min dotter har blivit laktosintolerant. Nu börjar hon altså käka Keiju margarin (eller vad den nu heter)

Jag vill gärna prata med hennes mamma men hur är det egentligen när man är laktosintolerant? Hur går det ihop med LCHF? jag menar vad blir då kvar att äta förutom kokosfett? Smör innehåller ju också laktos fast bara 0,4g jämfört med 4,8g som finns i den vanliga mjölken. Tål man det?
Varför börjar hon då äta "skit"? Är det för att 0,4g ändå är alldeles för mycket för en laktosintolerant person eller är det för att de inte vet bättre?

Snälla, jag behöver lite "kött på benen" innan jag kan ge mig in i en diskussion!

hemul:

Det är olika. De flesta laktosintoleranta tål smör och hårdost. Apoteket säger att många tål 5 g laktos per dag. Det gör då inte jag. Men jag tål smör och SMÅ mängdert grädde, typ några matskedar.

Kanske är din kompis felinformerad eller bara överdrivet försiktig? Om inte ungen är extremt laktosintolerant då.

idalinda:

vi är 3 här i stugan som inte tål laktos, och jag tror att jag är värst drabbad själv.
jag kunde inte äta en bulle bakad i mjölk , det var för mycket i den.

Men jag klarar av  LCHF-mängd smör / dag och hård ost, likaså keso.
meze-yogurt fungerar också. Jag är lite osäker om filmjölken... det är så länge sedan jag  smakade den.
Surmjölkprodukter brukar fungera bättre än vanliga.

Sedan finns det även laktosfritt smör ( jag har sett det i ICA och willys) men jag är osäker om det finns några tillsatser i den.

Alla får prova sig fram vad man tål helt enkelt.


Jag balanserar just nu mellan att använda laktosfri-vispgrädde ( med sojalecetin  )eller vanlig vispgrädde i matlagningen.
För mat med vanlig grädde i, måste tre personer här komma ihåg att ta laktostabletter innan maten...

Du kan i alla fall säga till dom att de kan prova vad hon tål innan de väljer bort några produkter!



elocinave:

Nu har jag pratat med mamman och jag hade fel :sad: dottern är inte laktosintolerant utan de misstänker problem pga mjölkprotein.

Därför ställer jag ovanstående fråga en gång till fast gällande mjölkprotein. Några erfarenheter?

idalinda:

Ok, då vet  jag lite om detta också.

Då måste man undvika ALLA mjölkbrodukter totalt, det är havremjöl, rismjölk som man använder oftast som ersättning då.
 och soya-yogurt  :puke1:
För min son växte denna plåga bort innan skolstarten

Sidor: (1/2) > >>