mandel-morotskaka utan mjölk och socker

Sidor: (1/4) > >>

idalinda:

och underverket hittades från min alldeles vanlig finsk kokbok av misstag. ( orginalet innehåller socker)

Mandel-morotskaka

5 ägg
2 dl socker
1/2 msk kanel
200g mandel
200g kokta morötter

Jag utteslutade socker helt och tillsatte 1/2 tsk min egen torkad grön stevia.

ägg-gulan + sötning vispas till skumm
kanel, malen mandel och pureat morot blandas in
Sist blandas försiktigt in hårdvispade äggvitor ( som maräng-skumm)

In i 200graig ungn 30 minuter

Den var söt som kaka, morötter gjordet det!
Däremot tror jag att hela köret med pepparkakskryddor skulle göra susen, lite ingefära kanske 1 tsk och lika så med nejlika.

Min kaka blev rätt torr, så den som tål grädde kan säkert blada i lite det.
Tror ni att jag kan tillsätta lite ägg för att göra det hela lite mer saftigare, alla tips mottages tacksamt.




idalinda:

jag åt min bit med halvtinade vinbär, men alla bär och självklart grädde/ vaniljsås passar utmärkt.

hemul:

Origininalet är alltså sådär, bara mandel och inget mjöl? Det är ju toppen! Jag minns inte hur morotskaka är, lite som sockerkaka men kompakt va?

idalinda:

jap, det enda olagliga var 2 dl socker
jag var riktigt glad när jag läste receptet!

Corny:

Ja, jag kan ju göra den i original.  :bg: Men däremot undrar jag över förkortningen rkl. Är det kryddmått?

Verkar vara mitt dilemma numera, måttsatser i andra länder.  :whistle:

Sidor: (1/4) > >>