rättika

Sidor: (1/6) > >>

idalinda:

Rättika är rolig för dom ska sås sent på sommaren, mina såddes efter jag hade tagit upp gullökar!
i slutet av juli.
Nu är dom stora som morötter och goa, lite som rädisor men inte så skarpa i smaken.

I mina kokböcker ska dom ätas bara råa, rivna i sallader och sånt.
Det stog bara ett strek på koktiden på deras kolum i kokboken.

Har ni försökt steka eller koka dom.

Fantastiskt att hämta färska grönsaker ute Nu i november.

hemul:

Jag tror det var sjärna som förökte göra janssons på dem. På KiF tror jag de gör alla möjliga gratänger.  :confused3:

idalinda:

När snön smälter måste jag ta upp allt rättikorna och även purjon, det är roligare att hämta dom från förrådet i sandhinkar :nod-yes:
än mitt i snön :shake_head:

hemul:

Jag gillar inte rättika längre. Det är en av de där sakerna som enligt mig ska ätas på knäckebröd.  :sad:

idalinda:

http://kolhydrater.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=0d335b51-f872-4cfe-b034-2dd40c896cac

här fanns det gratängen,
konstigt att jag inte hittade den när jag googlade förut.

Detta ska testas.
Kanske i morgon...

Sidor: (1/6) > >>