rödbetor

Sidor: << < (3/4) > >>

idalinda:

Det är bara min okunskap som talar... men är det inte så att man kokar dom i laget och sedan är dom färdiga
och smakar det som man har lyckats blanda i lagen?
Om man gör en fel blandning smakar dom fel också, eller?

Kan man ändra smakbalasen efteråt eller under resans gång?


jag har inte ens läst någon recept ordentligt, man kanske bara kokar dom i vatten först och sedan häller laget i burken... men då är det ännu viktigare att blanda rätt från början, för då tar det kanske tid innan smaken stätter sig i betan.

jag låter helt vimsig , och är det också, för klockan är sen och jag har som sagt inte läst någon recept än :shy:!

hemul:

Det sistnämnda. Du kokar dem hela med skal och allt i vatten och eventuellt lite salt. Snoppa dem inte, då börjar de blöda.Tar 1/2 - 1 timme sådär. Lägg i de stora först och vänta med de små så blir alla klara samtidigt. Sen  spolar du iskallt vatten på dem en god stund så de kyls ner snabbt. Då kan man liksom pluppa av skalet, så där som när man skållat mandel, fast de här är större då.  :tongue:

Sen kokar du lagen. Det är lätt att hitta recept. Jag brukar ha kryddpeppar, nejlika (det är inte alltid det står men det är gott i), en liten pepparrotsbit, lagerblad och lite salt (obs lite!). Och ättika och vatten förstås. Och stevia. Du får smaka av helt enkelt. Skiva rödbetorna och lägg i burkar. Du kan köra med hela också. Slå över den varma lagen, sätt på locket. Klart!

Det här receptet är nog OK. Fast de har nejlikor och ingen kryddpeppar. Jag röstar för båda och lagerblad. En pyttebit pepparrot om du har, som en halv lillfingersnagel per kg betor räcker. Se till att fördela kryddorna på alla burkarna sen.
http://www.kokaihop.se/recept/inlagda-rodbetor

Förresten gillar jag pepparrot jättemycket! Vi ska ha det på farmen va? Visst?  :flirting:



idalinda:

Dom gånger jag har testat pepparrot har jag gillat det, undrar varför jag inte använder det
regelbundet ... :blush:

På farmen ska vi odla alla grönsaker, eller diskriminerar du vissa ?

Ena:

Lyckligtvis kan vi inte odla kryddpeppar.   :puke1:

hemul:

Va? Kryddpeppar som är så gott till nästan allt!  :shock:

Jag vet! Pepparrot är t.ex. supergott i stället för peppar når man steker fläskkött. Inte sås alltså, utan direkt i pannan på slutet.  Eller i köttfärsfräs/pytt. Jag har varit helt lyrisk de gånger jag testat det, ändå blir det nästan aldrig av. :confused3:

Har du pepparrot nu? Om inte och du tänker sätta det, du vet att det är rena ogräset va? Omöjligt att få bort. Så det är bäst att sätta det nånstans där man inte har nåt annat värdefullt. Vi hade en utbredd pepparrotsodling hemma. :tongue:

Sidor: << < (3/4) > >>