vintervitkål

Sidor: (1/2) > >>

idalinda:

Kanske 15 st vitkålshuvud ligger nu i förrådet!

hemul:

Gör du surkål?

idalinda:

Det skulle man göra av höstkålen har jag hört , men jag vet inte om vinterkålen duger lika bra.

Jag har aldrig gjort det , inte smakat heller, så jag tror att jag måste köpa något färdigt först och testa.
Vilken sort rekommenderar du ?

hemul:

Är det olika kålsorter eller beror det bara på när man skördar dem?

Jag vet bara en som inte är pastöriserad och det är Tistelvinds. Lär ska finnas på Coop, men jag har inte sett den.

Annars har Krakus, de som gör den goda polska ättiksgurkan. Finns på Willys och säkert andra ställen. Invandrarbutiker är ett säkert kort. Kolla bara att den är ljus i färgen, som köttet på att äpple ungefär. En del sorter är mörkare, nästan brunaktiga, och förutom att det ser ofräscht ut så är de inte goda. Jag vet inte vad skillnaden är.

Jo, sen när du fått tag på en burk så ska du inte lukta! Smaka bara och tänk på en citron. För det smakar som om man har lagt in vitkål i citron, men det luktar som gammal unken kålsoppa!

Tina:

På Willys har de hela kålhuvuden som är syrade, är det någon som testat det?

Sidor: (1/2) > >>