örtkrydda

Sidor: (1/1)

idalinda:

jag ger mig inte,
Nu har jag gjort det på Fjällmorsvis , och torkar i ugnen för säkerhets skull.

Jag hittade mycket persilja ( både slät och grusbladigt), mycket salvia,
rätt mycket lökblast, lite timjan, oregano.
Det blev väl inte bladselleri alls, märte jag. Däremot ett par vitlökar ( hela stora)

Om det här fungerar nu väl, tänkte jag testa att göra sellerikrydda, bara den.
För jag har mycket i frysen och tänkte använda det, kanske med mycket vitlök,
vad tror ni på den kombinationen?

Corny:

Sellerisalt med vitlök låter gott. Framförallt till fisk. Speciellt sån där rosa som kallas lax.

idalinda:

Den här omgången gick bra,
jag torkade mosen i ugnen över natten, luckan på glänt.
Sedan mixade jag den igen i matberedaren och nu har jag 1,5 dl örtkrydda i burken.

Jag tror inte att jag blandar salt i denna gången.
Vi har ju örtsalt i en annan burk.

Lite senare tömmer  bleksellerin från frysen och blandar kanske med dom torkade kryddor som finns kvar från förra året.
Jag är lite dålig att använda dom som en och en torkade, men blandningen fungerar bra!

Jag ska leta efter några glasburkar från loppisar där jag kan förvara kryddan lite snyggt. :inlove:

Sidor: (1/1)