vitkål

Sidor: (1/1)

idalinda:

Dom tidiga vitkålen har vi använt lite och sparat i kylen,
i går hämtade vi vår köttlass från bonden och fick mängder ( 39kg) efterlängtad köttfärs.

Den äldsta sonen stekte över 10 kg köttfärs till frysen , så att vi har lite färdigt sådant med
och vi stekte 3 tjocka plåtar vitkålspudding med köttfärs.

Nu har vi alltså inget färst vitkål, men väntar på dom vintervitkålen som sedan går att förvara länge i förrådet.

jag har lärt mig nu att inte skörda rotfrukter eller vitkålen för tidigt,
det måste vara svalt även i förråden när dom flyttar in.
Så nu vakar jag om det kommer frostnätter ( rotfrukterna klarar någon enstaka sådan med,men jag  är lite osäker om vitkålen klarar det.)

Ekub:

Åh jag älskar kålpudding!!  :inlove: Jag gjorde det här om dagen, men kryddade köttfärsen för lite och det var mkt köttfärs jämtemot kålmängden men var gott ändå. Klickade på lite smör innan jag värde den i micron dan efter och hade lite rårörda lingon till, gottigottgott :inlove:

hemul:

Jag gjorde det också häromdan. Men jag gjorde en fuskis och fräste alltihop i pannan. Det blir gott det med.

Sidor: (1/1)