Hur modifiera pannkaksrecept?

Sidor: (1/7) > >>

Monkan:

Hej!
Tänkte göra pannkakor med mandelmjöl istället för vetemjöl. Jag kan för all del tänka mig att ha i pyttelite vetemjöl om det är väldigt bra för att binda ihop smeten. Kan man helt sonika byta ut vetemjölet mot mandelmjöl (mixar själv) och mjölken mot grädde. Äggen är förstås desamma! Eller måste man ändra proportionerna något?



Corny:

Är inte säker här, men tror nog att det är lämpligt att ha i lite mjölk för konsistensens skull. Tror att det blir en väldigt tjock smet med bara grädde.
Eftersom man kan göra pannkaka på annat glutenfritt mjöl, så ska det väl gå bra med mandelmjöl också...

Monkan:

Ja du kanske har rätt. Får prova mig fram med mjölk och grädde.

Uppsalabo:

Jag brukar göra pannkakor av 3 ägg, 1 dl grädde och lite salt. Det blir jättebra! Har provat med mald mandel men det blev verkligen inte gott, jag fick inte i mig dem. Smaken är ju olika så prova med mandelmjöl, du kanske gillar det.

hemul:

Va? Går det helt utan "mjöl"?  :wacko:

Sidor: (1/7) > >>