dagens grönsakstillbehör

Sidor: (1/1)

idalinda:

Fast börjar med gårdagens:

smörstekt vitkål och morot :inlove:

idalinda:

Idag blir det  ungsrostad:

mangold, kålrot, morötter, broccoli, rödbeta, salladslök, vitlök

möjligtvis strimlar jag med bitar av gårdagens stek och ev. täcker med ost, men det får vi se.
Nu finns det gott om örtkrydda, så det strör jag överst i vilket fall.

Corny:

Snacka om att jag blir avis! Allt detta hemmaodlat!

Själv gjorde jag en röra med gul lök, squash, purjo, paprika, tomat, vitlök och örtkryddor. Det blev förvisso gott, men allt var ju köpt! Snyft!

Hur länge har du rödbetan i ugnen? Är inte den lite hårdare än andra grönsaker?

idalinda:

Det blev faktiskt riktigt gott!
Jag skivade steken i bitar , det blev lite som grov pyttipanna.
Osten hade vi på bordet och det strödde vi överst på tallriken.

Jag odlade och testade rödbetan för första gången i år.
Jag läste om den där långa lagningstiden och började med rödbetan, kålroten och morötterna.
Dom  vara i ungen först några minuter innan jag hällde dit allt annat.

Tyvärr kunde jag inte tyda av den färdiga rätten var rödbetorna fanns, men så vackra dom var råa, som polkagrisar innuti!

Fjällmor:

 :inlove:

Sidor: (1/1)