vinbär

Sidor: (1/3) > >>

idalinda:

Saftmajan har varit framme idag!

Det blev ca. 5 liter koncenterad vinbärs-saft till frysen, jag använder den helt osockrad sedan 20 år tillbaks!
Om det kommer sockersöta gäster kan man söta saften till bordet.

Det finns mycket mer vinbär kvar i buskarna, så det blir mer kok, bara alla bär mognar.

Några påsar vita vinbär frystes hela till vinter-mezen !

( vi har rätt mycket hela vinbär i frysen sen förra året, vintern 08-09 åt alla barn meze som galningar och tog gärna frysta vinbär till yogurten,
vintern 09-10 var meze inte alls så populärt och därav mycket vinbär kvar.
jag gottar gärna med frysta vinbär på kvällen, med eller utan meze !)

Tina:

Vad gör du för meze med vita vinbär. Jag har massor och vill hitta användningsområden.

idalinda:

Frysta vinbär direkt från frysen och sedan bara strö över meze!
Gott! :nod-yes:

jag äter frysta vinbär som dom är som kvällsgodis ibland.
Men dom måste vara direkt från frysen , inte 10 minuter upptinade!

Tina:

Menar du meze-yogurth?

idalinda:

 :nod-yes: jop, Meze-yougurt och direkt-från-frysen-vinbär :yay:

Sidor: (1/3) > >>