hur mycket kan man reducera buljong

Sidor: << < (2/2)

hemul:

Men det är ju jättebra!

Fjällmor:

Citat från: hemul skrivet 2010.08.09 - 23:44:48
--
Men det är ju jättebra!

--

Instämmer!

Heja idalinda!

 :clapping:

idalinda:

Hade man kunnat reducera ännu mer?
Denna soppan var fortfarande inte någon gelé-gegga utan fortfarande som en soppa.

Léonie:

Jag brukar alltid reducera den tills den blir som sirap. Kokar också i en 10-liters gryta och när jag reducerat allt så är det bara någon deciliter i botten.  :smile: Men man får vara lite snabb när man ska hälla ner den i istärningslådorna för den blir lite som knäck när den svalnar och blir stel. Brukar hälla ner det i istärningslådor och det brukar räcka till en och en halv låda ungefär. Tar väldigt liten plats i frysen och det är inga problem att hacka loss en bit och ha i sås, det är så pass lite vatten i buljongen att det går ändå väldigt fort att reducera såsen.  :whink: Brukar också ta en hel tärning och slänga ner i köttfärssås, grytor, soppor m.m.

Tina:

Vilka bra tips, nu blir jag buljongkokarsugen igen.

Sidor: << < (2/2)