grönkål

Sidor: (1/2) > >>

idalinda:

Yes  hemul , grönkålen kan också börja skördas nu.

jag har verkligen kämpat med att hitta recept som vill gillar.
Hittills har det passat bäst att ha grönkål i laxsoppan. Allt annat har smakat  :puke1:

Lisbeth:

Olle Jönssons stuvade grönkål


Har hört ryktesvägen att detta recept skall vara toppengott.


Ingredienser
2 stockar färsk grönkål
3 dl grädde
2 krm riven muskot
3 buljongtärningar
Vatten
Peppar
Salt
Smör för stekning

Gör så här
Plocka grönkålen och koka med vatten och buljongtärningar i ca 30 min. Häll av vattnet och stek grönkålen ordentligt i smör. Riv över muskot, peppar och salt och slå över grädden.

Låt puttra några minuter

Lisbeth:

Grönkål med vitlök

 Tillagning

En stor bunt grönkål (minst 400-500 g)
2 små rödlökar eller 1 stor
4-6 vitlöksklyftor, hackade
olivolja
smör
Färsk citronjos
salt
peppar

Ansa kålen, tag bort mittenstjälken, och dela bladen i mindre bitar. Ånga kålen tills den har halverats i storlek, inte mer än 10 minuter. Under tiden fräs löken och vitlöken i panna i olivolja och en liten smörklick. Lägg i grönkålen och fräs tillsammans tills kålen är så mjuk som du vill ha den. Akta så den inte reducerar för mycket i storlek. Tag av värmen och krama en citronhalva över och salta och peppra efter smak. Gott till grillat, revbenspjäll tex.


idalinda:

Värd att testas, men vad menar du  med 2 stockar grönkål .
Alltså två ordnetliga grenar eller 2 hela stora plantor = kanske 1-2 kg grönkål ... ?

hemul:

 :nod-yes:

Sidor: (1/2) > >>