Steka kesoplättar

Sidor: (1/2) > >>

Uppsalabo:

Jag vill så gärna göra kesoplättar för de verkar så goda men det funkar verkligen inte i min gjutjärnspanna. Jag använder mycket smör men det bara bränner fast och blir som en sörja.  :angrywife: Ska jag behöva gå och köpa en teflonpanna bara för detta?
Någon som har tips på hur man gör? 


Ekub:

Jag har inte fått dem att fungera heller  :neutral: sörjan jag fick, smakade inte så gott så jag har inte försökt igen. Berodde säkerligen på kryddningen för de verkar så goda!!  :smile: Jag gjorde dem i teflonpanna, så hjälper nog inte att byta. Sänka värmen kanske?

Fjällmor:

Vi är för många för att jag ska orka steka dem.

Jag klickar ut smeten på bakplåtspapper och kör in i ugnen  :flirting:

Till festligare tillfällen gör jag dem i plättlaggen

 :smile:

hemul:

Vilket recept är det?

Uppsalabo:

Det recept jag använde var 2 ägg, en liten burk keso, 1 krm bakpulver och så hade jag i kardemumma. Det mesta blev vidbränt men lite kunde jag smaka och det var jättegott. Egentligen skulle det vara smält smör i smeten också men jag skippade det och stekte i jättemycket smör i stället. Det borde väl gå lika bra.
Jag tror jag ska testa att grädda dem i ugnen, det var ett bra tips.

Sidor: (1/2) > >>