kvar i frysen : vinbär, jordgubbar, bladselleri, spenat, lökblast, persilja, dil

Sidor: (1/4) > >>

idalinda:

Vinbär finns nog 20 liter kvar . Folk här har inte käkat vinbär så ohämmat som förra året.
förra vintern var meze-yogurt och vinbär kvällsfika nummer 1. men inte i år  :sneaktongue:.

Jordgubbar finns det kanske 20 liter också. Dom köper vi, 150 liter varje sommar , och äter och äter , blandar med andra bär  och bara gottar.

bladselleri använder vi inte så flitigt, men det blir mycket av den varan i några få plantor.
Måste tänka om att inte odla så mycket av den.

Spenat tränar jag på att använda mer, sönerna har sagt att dom gillar det, men när jag har inte fixat mjölkmat, har det inte blivit så
mycket av den varan. Skärpning här .

idalinda:

Jo , det finns även lite collards kvar i frysen ( en broccolisläkting ) .

Så dagens mat blev :
collards, mangold, lök, vitlök i smörstekt röra. ( lökar fanns det egna kvar )
Lammkottletter
Bea-sås

Efterrätt : var pumpa-maräng med jordgubbar
receptet finns här :
www.forum.fetbobba.net/index.php/topic,1598.0.html



idalinda:

Idag hittade jag en påse blomkål och squash i frysen. Dessa stektes i smör med salt och peppar
och serverades med långkokt högrev, som sedan marinerades och stektes kort i ugnen.
Dom hann inte ligga i marinaden så länge 2-3 timmar, så smaken hade inte riktigt fastnat,
 men jag har några kvar tills i morgon. Hoppas på mer smak då !

hemul:

Citat från: idalinda skrivet 2010.05.17 - 15:27:13
--
Spenat tränar jag på att använda mer, sönerna har sagt att dom gillar det, men när jag har inte fixat mjölkmat, har det inte blivit så
mycket av den varan. Skärpning här .

--

Men spenat är ju jättegott att bara fräsa lätt i smör! Att smörslungad bladspenat är gott, det visste jag förut, men nu har jag insett att även hackad spenat blir väldigt smaklig värmd med bara en stor klick smör eller eventuellt stekflottet från köttet man lagat. Man får se till att ånga bort vattnet bara. Fast du har väl bladspenat, du.  :nod-yes:

idalinda:

Citat från: hemul skrivet 2010.05.30 - 13:34:02
--
Citat från: idalinda skrivet 2010.05.17 - 15:27:13
--
Spenat tränar jag på att använda mer, sönerna har sagt att dom gillar det, men när jag har inte fixat mjölkmat, har det inte blivit så
mycket av den varan. Skärpning här .

--

Men spenat är ju jättegott att bara fräsa lätt i smör! Att smörslungad bladspenat är gott, det visste jag förut, men nu har jag insett att även hackad spenat blir väldigt smaklig värmd med bara en stor klick smör eller eventuellt stekflottet från köttet man lagat. Man får se till att änga bort vattnet bara. Fast du har väl bladspenat, du.  :nod-yes:

--

som sagt skärpning ...

Jag har bara sett att jag har märkt vissa påsar dåligt, antingen har etiketten ramlat av eller den har aldrig kommit dit.
Skärpning här med!
Tänkte handla sådana fryspåsar där finns redan ett vit område dit man man kan skriva på , för tidigare har jag duttat
med små klisterlappar, värdelösa i fryspåsar  :mad_roll:

Sidor: (1/4) > >>