jordkällaren / stukan rotselleri och kålrabbi

Sidor: (1/2) > >>

idalinda:

jag har varken jordkällare eller en stuka , men ouppvärmt vanlig uteförråd.
Mina rotfrukter och kålväxter har jag förvarat där i sand.

Det finns ett par hinkar kvar där just rotselleri och kålrabbi , men jag är lite misstänksam på kvalitén...
tänkte kolla om det finns något kvar till buljongkoket...

idalinda:

Oj,  3 rotsellerin fanns där i sanden och visst kunde jag får bitar till buljongkoket.
Men nu är det definitivt slut med alla förvaringar i förrådet.
Kålrabbisar var också fina innuti, men jag vet inte om smaken.
Tanken var att koka dom i små bitar och blanda i gårdagens köttfärssoppa rester,
men jag fastnade i affären med några bekanta och soppan var uppäten utan kokta kålrabbin
när jag kom hem.

Får linda dom in i en folie och hitta på något med dom i morgon.
Det viktigaste ändå var kunskapen att det går att förvara rotfrukter och även kålrabbin in i maj månad!

Fjällmor:

Det här var spännande.
Jag har en liten källare  under hallgolvet som ska inredas för förvaring av skörd. Gissa vem som kommer få komma med synpunkter..?

 :nod-yes:

idalinda:

Fobo har mycket matnyttigt om odling och allt runtomkring

Här finns lite basinfo om grönsaksförvaring


http://www.fobo.se/artiklar/vaxtodling/gronsaker/ovrigt/bevaragronsaker.shtml

idalinda:

Det blev mat av kålrabbin  efter den långa förvaringen  :clapgrin:

jag skärde den i små tärningar rullade runt i rapsoljan smaksatt med salt och  cayennepeppar
och sedan in i ugnen så att dom fick färg.
I grytan blev det köttfärs med krossade tomater och grädde .

över allt strödde vi massa gräslök , för det finns det gott om just nu :laugh:

Sidor: (1/2) > >>