går det att ersätta matoljan med smält smör

Sidor: (1/3) > >>

idalinda:

i en voffelrecept.

Voffel-dag är det ju, och minstingen ramlar snart hem och vrålar efter vofflor :w00t:

Jag har en recept med grädde och nötter som fungerar finfint för dom andra i familjen , men jag fixar ju inte grädden just nu.
jag såg ett recept som innehåller dom vanliga ingredienserna men inte mjölk eller grädde utan matolja och bubbelvatten.

Nu var jag och handlade grädde och annat, men glömde rapsoljan , :cry:,
SÅ den stora frågan är : kan  jag ha smält 1,5dl smält smör istället för 1,5 dl matolja, det måste väl gå  :confused3:?

Nora:

Jag skulle ha gått till grannen och lånat olja tror jag .. liksom för att vara på den säkra sidan ..  :pancake:

idalinda:

 :cry:, då får man solrosolja , eller något annat  :puke1:...

Jag tror att jag testar, men hojta gärna om vad ni tror ...

Nora:

Alltså, jag har stekt våfflor femtioelva gånger utan fett jag .. det går jättebra!  Du kanske klarar dig utan fett i våfflan? Du kan väl äta lite fet ost uppepå våfflan istället?
Eller varför inte riva lite fet ost i våffelsmeten!  :crazy:  .. nej förresten, gör inte det, då fäster den nog bara i järnet  :thumbdown:

Har du inget kokosfett hemma då?  :confused3:

Nåväl, har du inte det, så kör utan fett i smeten bara  :thumbsup:

Corny:

Skadar väl inte att testa??? Det hade jag gjort iaf! Hoppas att våfflorna blir goda!  :lick:

Sidor: (1/3) > >>