Pumpasoppa till idalinda

Sidor: << < (2/4) > >>

idalinda:

Ni har exakt 4 problem med det...
1)på mitt golv hörs raggarsockar tydligt, en liten svich, svich liksom
2) de flesta som finns kvar väger ca. 10 kg / st
3) jag har 4 livvakter
4) alla kvarvarande pumpor ( 10-12 st)  ska slaktas IDAG

Vi märkte att några började mögla en vecka sedan, så nu går allt till koket , moset och in i frysen
Man lär sig hela tiden, nästa år börjar vi slakta dom jan-feb och frysa in moset då, vid den tiden har man mer plats i frysen!

Receptet såg ok ut, vad är  Gruyère, ost ? men jag har absolut inga portionsstora pumpor, ett par av dom skulle få plats i ugnen,
resten  skulle inte få plats där även utan några galler  :flirting:

idalinda:

Om någon av dom mindre är fortfarande ok, skulle jag kunna testa ungsbaka den med stureost och grädde  :nod-yes:

Fjällmor:

oj vad det ser gott ut..

 :nod-yes:

Corny:

Citat från: idalinda skrivet 2010.03.23 - 07:26:15
--
Ni har exakt 4 problem med det...
1)på mitt golv hörs raggarsockar tydligt, en liten svich, svich liksom
2) de flesta som finns kvar väger ca. 10 kg / st
3) jag har 4 livvakter
4) alla kvarvarande pumpor ( 10-12 st)  ska slaktas IDAG


--
Tack för upplysningarna, idalinda!  :worshippy: Nu har vi nästan 1 år på oss att planera nästa pumparaid!  :flirting: Men då tror jag vi använder ngt annat än raggsockor...
Gruyère är väl någon hård getost, om jag inte minns fel. Gott är det iaf!  :inlove:

hemul:

http://en.wikipedia.org/wiki/Gruy%C3%A8re_(cheese)

"To make an 80 kg (176 lb.) round of Gruyère cheese, about 800 litres (211 gallons) of milk are used". Jösses! Nu fattar jag varför lagrad ost är dyrt!  :lol1:

Sidor: << < (2/4) > >>