Skillnaden mellan pofiber och fiberhusk i användande

Sidor: (1/2) > >>

Sorla:

Jag har fattat att pofiber är baserat på potatis på något finurligt sätt. OCh Fiberhusk är physsumfrön i någon annan finurlig variant.

Men har ngn testat dem och sett skillnaden på det färdiga resultatet på det som bakades? Smakar det olika? Jäser det olika? Är den ena sorten att föredra vid något särkillt tillfälle?

Det blev världens rulle på magen idag. Passade mig iofs bra då den stått still ett par dagar. Men jag gissar att det har och göra med brödbaket igår och den nygräddade mackan jag smaskade i mig igår. Bakad på Fiberhusk. Är pofiber snällare med tanke på det?

Vilka mer roliga varianter på kolhydratfattigt "mjöl" kan man använda? Kokosmjöl....mera då?

Och så det där med mängderna. Det går ju inte att översätta gamla recept baserade på mjöl rakt av. Hur gör man om man vill det?

kwidell:

Fiberhusk är bara finmalda physiliumfrön.. så den är faktiskt helt naturlig  :flirting:.. däremot vet jag inte hur man gör pofiber? :confused3:..

när det gäller användandet av dem så brukar jag alltid blanda flera olika "mjölersättningar" jag tycker att resultatet oftast blir bättre då.  :tongue:

jag använder:
FiberHusk
PoFiber
Cocosmjöl
Nötmjöl
BakePro
samt diverse frön typ Sesamfrön, linfrön, solrosfrön osv..



Sorla:

Oj, stavningen på physiliumfröna lämnade en del i övrigt att önska.  :goggle:

Pofibrer är torkade fibrer av potatis, torkade och fixade enligt konstens alla regler. Jag hittar ingenting om att den ska vara laxerande.

Fiberhusk är pulveriserade psyiliumfröskal. Och DEN är laxerande! Sådär, så svarade jag på delar av frågan själv.  :huuh:

Jag insåg nu när jag kom hem att Vi-Siblin som jag använder varje morgon för min tröga mage består av just Physillium. Eller ispagulafröskal. Vad jag förstod var dessa sak samma. Vi-Siblinet blandar jag i grädde och sveper innan den har tjocknat. Det får den liksom göra på plats, så att säga. Men brödet jag bakade borde ju ha svällt färdigt. Ändå blev det världens fart på magen idag. Kanske jag ska övergå till att använda pofibrer istället då. Fast den innehåller lite kolisar, som jag helst vill undvika där det går att göra det. Tänk att hur man än vänder sig har man ändan där bak.  :yeah:

hemul:

Jag tycker det är lite lustigt med detta. Förut har man hört många säga att fibrer är så skadliga och många tyckte sig bli bättre i sina magar o.s.v. när de uteslöt dem. Nu bakas det hej vilt på rena fibrer, mycket mer än man skulle få i sig av en knäckemacka.

Det är ingen kritik, jag har minsann själv provat, jag funderar bara över hur det hänger ihop helt enkelt.

Rent spontant tycker jag pofiber låter bättre, mindre onyttigt. Det borde ju ivf vara till större delen mjuka, lösliga fibrer.

Fjällmor:

Min mage reagerar mer på pofiber än på husk.
Jag tänker lite som hemul här...

Bakar gärna med dem ngn gång ibland
men inte för ofta

Jag gillar min lugna mage för mycket

 :nod-yes:

Sidor: (1/2) > >>