Morotskaka ev. utan morot

Sidor: (1/2) > >>

Lisbeth:

Morotskaka 175* i ca 25 min anv. en form med måtten 28x22 blev 15 bitar
Varje bit ger i originaltappning 133 cal    3,25 P    12,50  F  2,40 KH
Gör så här:
Vispa 4 ägg med 10 g hermesetas strö
rör ner 25 g po-fibrer
2 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskryddor
100 g smält smör
½ dl vispgrädde
100 g riven morot (Kan uteslutas )

grädda o låt kakan svalna
Gör en glasyr på
200 g Philadelphiaost
50g smält smör
2 g hermesetas + 10 droppar flytande av samma vara
vanilpulver eller lite essens

Bred den kalla glasyren på den kalla kakan   strö över lite cocos skär i bitar


hemul:

Jag köpte ett paket pofiber. Det verkar användbart.

kwidell:

Vad är Pofibrer???!  :blink:

hemul:

Potatisfibrer. Har sett det i en massa recept. Innhåller en del kolisar men det är visst väldigt lätt och man behöver visst inte så mycket för att det ska binda en massa vätska. Men vad vet jag, mitt gamla luder.  :clubhead:

kwidell:

okey då förstår jag!  :lol: tack för att du svarade så snabbt Hemul!  :flowers: .. så slipper jag fundera så mycket mera på det!  :lol: .. kokosmjölet binder för övrigt en massa vätska också.. och inehåller väldigt lite kolisar!  :lol:.. gott är det också!

Sidor: (1/2) > >>