Drop Biscuits / Tekakor

Sidor: (1/3) > >>

Caroline Cornelia:

Dom här tycker jag är jättegoda och lättlagade.
Dom smakar ganska sött och är goda med lite vispad grädde till :thumbsup:

Low Carb Tekakor

4 ägg
50 gram smör (smält)
30 gram sukrin (eller 20 g sukrin och 1-2g stevia)
1/4 tsk salt
1/4-1/2 tsk bakpulver eller bikarbonat
40 gram cocosmjöl

Blanda till en jämn smet, jag brukar blanda ihop cocosmjöl och bakpulver för sig och tillsätta det när resten är färdigblandat. Lägg ut smeten som "toppar" på en plåt med bakplåtspapper. Sen inn med dom i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
Det blir 8 stycken av detta receptet.





idalinda:

vilka godingar du kommer med :flowers:.

När jag nu får någorlunda ordning igen på mitt kök ( läs: att alla verktyg flyttar ut) så ska jag testa dessa cocossaker, både denna och brödet.
Hoppas att det blir nästa vecka !

Har du testat att smaksätta dessa kakor på något sätt ?
jag funderar på citron eller pepparkakskryddor ...

Caroline Cornelia:

Hej!
Ja, jag har just "upptäckt" kokosmjöl som ingrediens och det fungerar så otroligt mycket bättre att baka med än andra low carb varianter tycker jag.   
Jag har inte provat smaksätta dessa, men det skulle nog bli jättegott tror jag!  :lol:
Berätta hur det blev om du ska testa nåt gott!
När det gäller brödet gjorde jag en variant med kokos olja istället för smör och massa nötter i, det ble väldigt gott.

Corny:

Måste fråga här, iom att jag inte äter smör, tror ni att man skulle kunna använda olja istället? Och eventuellt ha i lite mer cocosmjöl? Bara en fundering? Längtar som bara den efter något smörgåsaktigt, nämligen!

Vira:

Byt ut smöret mot cocosfett bara  :lick:

Sidor: (1/3) > >>