Kantarellcocotter

Sidor: (1/1)

hemul:

Nej, jag har inte hittat på några egna cocotter, men jag tyckte det var ett så kul sammanträffande när jag såg det här receptet. Och tro det eller ej, det är helt LC och HF kan man väl få till!  :bg:
http://hemmetsjournal.se/Mat/Helgmenyn/Helggott-med-hostens-favoritsmaker/

Lägger in det här i fall det försvinner från HJ.

Kantarellcocotter - krämiga små omeletter.

Det här behövs till ca 12 portionsformar:
250 g färska kantareller eller 2 burkar konserverade ā 190 g
1 liten squash
1 gul lök
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl kesella
2 krm salt
peppar
1 1/2 dl riven lagrad ost

Garnering:
bladpersilja, cocktailtomat

Ugn: 200°

Gör så här:
1. Skala löken och hacka den ganska fint. Ansa den färska svampen eller låt den konserverade rinna av ordentligt. Skär svampen i mindre bitar. Ansa och tärna squashen.
2. Fräs lök och svamp i lite matfett tills löken är mjuk och glansig och vätskan har "kokat" in. Tillsätt squashen och låt den fräsa med några minuter.
3. Fördela svampblandningen i 12 smorda små eldfasta portionsformar.
4. Vispa samman ägg, mjölk, kesella och kryddor. Häll äggstanningen över grönsakerna. Strö riven ost ovanpå.
5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Garnera med persilja och cocktail- tomater.
 
Tips!

I stället för att göra 12 cocotter kan du göra en enda härligt krämig omelett med kantareller och squash i en stor pajform. Smaklig måltid!



MiaP:

Men köpte inte du silikonmuffinsformar, de måste gå att använda till detta. Och jag skulle höja HF med att byta mjölk och kesella mot vispgrädde.

Tina:

Mmm, gott! Måste ut och hitta fler kantareller.

kwidell:

ja det låter inte helt fel!  :dribble:

Sidor: (1/1)