buljongkok av tjälknölen

Sidor: << < (2/3) > >>

hemul:

Men pannan du stekte i pratar jag om!  :angrywife:

Saltlaken till tjälknölen? Nä, den ska du nog inte göra sås på.  :nonono:

idalinda:

Citat från: hemul skrivet 2009.08.28 - 15:10:35
--
Men pannan du stekte i pratar jag om!  :angrywife:

Saltlaken till tjälknölen? Nä, den ska du nog inte göra sås på.  :nonono:

--

Jag hade inte stekt någonting på pannan då du ylade om det  :blink:, däremot stekte jag lite benen på pannan innan jag kokade buljongen och allt från det
hällde jag med i buljongkoket. Nu kom jag ihåg även balsamvinegären !

Jag gick och gjorde sås av saltlaken med  :lick:, och det blev mat det med , fick tillsätta lite salt tom.

hemul:

La du steken direkt i ugnen?  Ingen långpanna eller form eller så? :rolleyes:

Fast det är klart, när man har så låg värme blir det väl just inget att fräsa ur.

kwidell:

när ska jag komma på middag!?  :flirting:

idalinda:

Kwidell, det finns rätt mycke kött kvar och lite kålrbbi + sås så du är välkommen !

Hemul, är du eller jag trög idag   :bang_head: ?
Det är en tjälknöl vi pratar om...
så från början :
I går kväll stoppade jag en fryst rådjurslårbenbumling i ugnen , ja ,jag hade en  långpanna under den och det hela köttbiten var stoppat in i en sådan ungspåse.
Sedan fick det hela vara  i 75 grader över natten.
PÅ förmiddagen gjorde jag en marinad som jag kokade upp, hällde i det fettet som fanns på långpannan och rensade köttbitar i marinaden.
DET som blev över, dvs. ben och lite annat tjofs stekte jag snabbt på stekpannan, och kokade sen till en buljong med lite grönsaker, även då hälde jag alltihopa i buljongen , både kött och fettet jag stekte köttet i .

 :crazy: saknar du fortfarande fett någonstans ?  :lol:

Sidor: << < (2/3) > >>