Morotskaka

Sidor: (1/3) > >>

Lisbeth:

175* ca 20 min . Blir 12 bitar där varje bit innehåller 2,08 kh
5 ägg
100 g finriven morot
75 g smält smör
100 g mald mandel
3/4 dl hermesetas eller mindre
1 msk mald kardemumma eller 1 msk kanel. ( jag tog den senare)
 Dela äggen i gulor o vitor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa äggulorna med smöret, kryddorna och ha i resten. Vänd sist ner äggvitorna. Häll i en form klädd med bakplåtspapper. Jag använde en rund form.Grädda Om man vill kan man smälta 20 g mörk choklad o pensla på kakan o strö på cocos, men då blir det lite mer Kh förstås. Jag körde utan och den blev Jättegod

Tina:

Låter gott men jag är lite skeptisk till sötningsmedel. Kan man ta något annat?

Lisbeth:

Det går säker att baka utan men jag tycker att "sockret " lyfter fram smaken.

hemul:

Går det med stevia?

idalinda:

morot i sig är är ju sött, så  jag skulle testa med 1-2 msk l socker och en liten gnutta stevia

Sidor: (1/3) > >>